Agromek udsættes

09-10-2020 20:06

Marie Helene Rigård Rohleder

Restriktioner og smittesituationen betyder nu en udsættelse af agroindustriens største messe og mødested, Agromek, der skulle have fundet sted i MCH Messecenter Herning 19.-22. januar 2021

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Agromek har gennem mere end 40 år samlet agroindustrien, dens leverandører, kunder og samarbejdspartnere i MCH Messecenter Herning. Agromek er også stedet, man skal tage hen for hobbyrytteren og staldejeren, hvis der skal indkøbes nye bokse, maskiner og inventar. 

Næste udgave af Agromek skulle efter planen have været gennemført 19.-22. januar 2021, men det sætter corona-situationen en stopper for, meddeler ledelsen af Agromek.

– Corona-situationen og de mange usikkerheder betyder, at vi som ansvarlig messearrangør nu udsætter Agromek, siger Sten Andersen, der er formand for Agromek.

Beslutningen om en udsættelse kommer efter endnu et corona-pressemøde, hvor de skærpede restriktioner blev forlænget, og hvor sundhedsministeren ikke kunne stille lempelser i udsigt i år. Den udmelding har skabt yderligere usikkerhed, og formanden understreger samtidig, at beslutningen om udsættelsen er sket efter mange overvejelser og har været undervejs et stykke tid.

Copyright Ridehesten.com
Sten Andersen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– At udsætte Agromek involverer rigtig mange interessenter – blandt andre messens samarbejdspartnere, de mange udstillere og en lang række faglige aktiviteter. Derfor er vi meget taknemmelige for, at vores beslutning om udsættelsen sker med opbakning fra messekomité, samarbejdspartnere og de udstillere, vi indtil nu har nået at tale med, siger Sten Andersen og understreger, at arbejdet med at finde de nye datoer har højeste prioritet, og derfor fortsættes de mange tætte dialoger i de kommende dage.

Copyright Ridehesten.com
Agromek bliver altid åbnet af en officel person. I 2010 var det Lars Løkke Rasmussen, som ses sammen med Sten Andersen ved Dan Egtveds stand. Foto: Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Beslutningen om udsættelsen bakkes op af ejerkredsen bag Agromek, Dansk Agro Industri og Landbrug & Fødevarer. Formanden for Dansk Agro Industri, Jens-Peter Lundgaard, konstaterer, at udsættelsen sker trods stor interesse for at komme på messen.

– Det er i den nuværende situation den helt rigtige beslutning at udsætte Agromek. Samtidig skal vi tage med i det videre arbejde, at der har været stor interesse for at komme på messen, en bred opbakning fra brancherne og derfor et godt salg. Udsættelsen sker alene på baggrund af usikkerheden omkring corona-situationen, fastslår Jens-Peter Lundgaard.

Copyright Ridehesten.com
Avants stand. Foto: Jørgen Bak Rasmussen

Hos Landbrug & Fødevarer kalder formanden, Martin Merrild, udsættelsen for en ærgerlig men forståelig konsekvens af situationen, men ser samtidig positivt på fremtidsudsigterne for Agromek.

– Agromek er særdeles vigtig for dansk landbrug og for de mange interessenter i og omkring branchen både nationalt og internationalt. Den tradition og værdi har vi sammen en forpligtelse til at værne om, og vi skal i fællesskab arbejde for igen at kunne mødes i sundhedsforsvarlige rammer til gavn for handel, netværk og den fortsatte udvikling af landbruget, siger Martin Merrild.

Agromek blev i 2018 besøgt af 40.214 besøgende fra 51 lande og havde 540 udstillere.

//Pressemeddelelse

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen