Alexander Helgstrand nr. 4 ved EM

15-07-2023 12:29

Mille Albinus Hjermitslev

Alexander Yde Helgstrand havde holdt bronzepladsen helt indtil andensidste rytter red på banen, men måtte tage til takke med fjerdepladsen

Copyright Ridehesten.com
Alexander Yde Helgstrand og Belantis ved CHIO Aachen 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var spænding til det sidste i dagens individuelle konkurrence for ungryttere ved EM i Budapest, Ungarn. 

Alexander Yde Helgstrand med Belantis var blandt den første halvdel, der var til start fredag, og her havde de med 73,529% lagt sig som nummer tre. Der var derfor et lille medaljehåb for Helgstrand, men med mange gode ryttere til start lørdag var medaljen langt fra sikret. 

Den første dansker til start lørdag var Kristian Würtz Green, der red til 71,206% med Bovbjergs Zhivago e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Hanne Damgaard og Leif Bovbjerg Jensen). Det gav dem en placering som nummer 10. 

Copyright Ridehesten.com
Kristian Würtz Green og Bovbjergs Zhivago ved DM 2023. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Det blev også til et flot program for Sophia Ludvigsen og Blue Hors Elliott e. Erlando/ Blue Hors Romanov (opdr. Julianelyst ApS), der red til 73,206%. Det var meget tæt blandt de bedste ekvipager i dag, og her trak Ludvigsen altså det korteste strå og kunne ikke blande sig i medaljerne. Ekvipagen endte som nummer seks. 

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Elliott ved Aalborg Dressage Event 2023. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Da dagens sidste dansker i ungrytterklassen Frederikke Gram Jacobsen red på banen, lå Alexander Yde Helgstrand stadig til bronze. Med Ryvangs Zafina e. Blue hors Zack/ Come Back II (opdr. Alex Dyrgaard) red Jacobsen til 71,559%, hvilket på daværende tidspunkt var sjettebedst. Ekvipagen endte som nummer syv. 

Alexander Yde Helgstrand lå stadig til bronze med kun to ryttere tilbage. Andensidste rytter i konkurrencen var britiske Annabella Pidgley med Espe e. Escolar/ Dimaggio, der var bedst i holdkonkurrence. Hun red i dag til imponerende 76,941% og kunne tage guldet. Det betød, at Alexander Yde Helgstrand endte lige udenfor medaljerne på fjerdepladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Alexander Helgstrand fortæller: 

– Det har vært en super spændene dag med mange gode ryttere, så det var en smule nervepirrende. Men jeg er utroligt stolt over næsten at kunne holde pladsen og kun rykke en enkelt placering ned som kostede bronzemedaljen. Men med fejl så er jeg virkelig glad for at blive nr. fire i dag. 

I dag har jeg strukket ham lidt og øvet nogle af mine linjer til i morgen. Vi super klar til i morgen og glæder os til at danse til vores freestyle.

Alle fire danske ryttere endte derfor indenfor top-10 og er alle kvalificeret til kürfinalen søndag blandt de bedste 18 ekvipager. Det bliver dog kun Alexander, Sophia og Frederikke, der stiller til start, da hver nation maksimalt må have tre ekvipager med.

Copyright Ridehesten.com
Alexander Yde Helgstrand og Belantis ved CHIO Aachen 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klassens resultat. 

Start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen