Alexandra Buchreitz føler sig priviligeret efter Inter-debut

26-02-2022 13:15

Annika Knudsen Lorentsen

Hoppen China Skovvang er efter nogle turbulente år med skade og føl i fuldt vigør, og sammen med Alexandra Buchreitz har hun netop haft debut i Intermediaire 1 ved landsstævnet i Hedensted. Alexandra fortæller, at hun føler sig privilegeret over både at kunne have hende i sporten og samtidig avle på hende ved hjælp af embryotransfer

Copyright Ridehesten.com
Alexandra Buchreitz med China Skovvang. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det var hendes debut i Intermediaire. Jeg tænkte, at nu måtte vi prøve at springe ud i det, og så er det jo dejligt, at det gik så godt. Hun er jo lidt bagud, på grund af skade og det, at hun selv har fået føl. Planen er at se hvor langt hun kan komme, indleder Alexandra Buchreitz, som i går endte på en flot andenplads i Intermediaire 1 ved landsstævnet hos Hedensted og Omegns Rideklub

– Jeg føler mig privilegeret over, at jeg både kan have hende i sporten og samtidig lave føl på hende via embryotransfer. Hun skal i gang med embryo igen her i foråret, og så håber jeg, at det lykkes hurtigt, så jeg kan komme ud og ride stævner igen. Jeg giver hende nemlig altid lidt fri, når vi arbejder med at lave embryo. 

Vi tager det stille og roligt og ser hvor langt vi kan nå [Alexandra Buchreitz]

China Skovvang e. L'Espoir/ De Noir (opdr. Marie Hedegård Pedersen) er en 11-årige hoppe, som er kåret med sølvmedalje. China Skovvang er mor til fire afkom, herunder den kårede hingst Veyron Hena e. Vitalis, som er 4 år i år, og snart klar til at begynde sin karriere som stævnehest. Hun er netop nu placeret som nr. 6 på Dansk Varmblods dressurindex for hopper, og den 22. marts har en rugehoppe termin med endnu et afkom.

Copyright Ridehesten.com
Veyron Hena. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere har hoppen haft brækket sit hovben og selv fået et føl. En historie vi bragte her på Ridehesten.com i sommers, da Alexandra vandt MA i sadlen på hoppen, og nu har de så haft en flot debut på endnu højere niveau. 

– Det er ikke et must, at hun skal på Grand Prix, men vi er så småt begyndt at lege lidt med de sværeste øvelser. Hvis hun kan, så er målet selvfølgelig, at vi kan prøve at ride Grand Prix. Vi tager det stille og roligt og ser hvor langt vi kan nå, fortæller Alexandra, som i weekenden ligeledes er til start på den hjemmeavlede Gabriella Hena e. Florencio I/ Don Gregory (opdr. Alexandra og Søren Buchreitz). 

– Den anden jeg starter i weekenden, er en vi selv har avlet på en helt anden hoppestamme. Hun har også været lidt uheldig, da hun har haft en medicinsk forfangenhed og efterfølgende hovknusning. Derfor har jeg ikke haft de store forventninger, men hun er kommet rigtig godt efter det. 

Start- og resultaterlister fra Hedensted.

Copyright Ridehesten.com
Alexandra Buchreitz med Garbriella Hena. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner