Alexandra og China vandt anden Inter I-start

11-06-2022 12:26

Trine Askjær-Jørgensen

Weekendens landsstævne i Kolding Rideklub blev skudt godt i gang i går, hvor sejren i dagens højeste klasse gik til Alexandra Buchreitz, hvis hoppe, China Skovvang, efter nogle turbulente år med skade og føl nu for alvor gør sit indtog i den svære dressur

Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne weekend er der landsstævne i dressur hos Kolding Rideklub med bl.a. Ecco Cup, og her blev gårsdagens sværeste klasse, Intermediaire I, vundet af Alexandra Buchreitz.

Med 11 ekvipager til start og tre placeringer at få tog Alexandra sammen med den røde hoppe, China Skovvang e. L'Espoir/ De Noir (opdr. Marie Hedegård Pedersen), førstepladsen med 72,061% for næsen af bl.a. berider Allan Grøn og Full Moon 2 e. Florencio/ Rubinero, der kom på andenpladsen med 70,439%, og Lisbeth Juhl Nielsen og Himmerigs Romolus e. Blue Hors Romanov/ Come Back II (opdr. Susan Hansen) på tredjepladsen med 68,070%.

Den 11-årige hoppe, som er kåret med sølvmedalje, har Alexandra og hendes mand Søren Buchreitz haft, siden hun var tre år gammel. Desværre brækkede hoppen i en alder af fire år et hovben, hvilket parret bøvlede med i et år til halvandet. Samtidig skyllede de hende for at lave føl, og så endte det faktisk med, at hun selv blev drægtig som 6-års og fik føl, da hun var syv.

– Hun er jo noget bagud uddannelsesmæssigt, fordi hun reelt kun er redet i 3,5 år og ikke har gået hele "turen" som unghest, så jeg kan godt mærke, at hun mangler nogle kilometer i benene, men jeg er bare glad for, at jeg har hende og så ser vi, hvor langt hun kan komme. Hun er så sød og prøver altid at gøre en tilpas, selvom hun er en frisk dame, fortæller Alexandra Buchreitz.

Copyright Ridehesten.com
Veyron Hena. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

China Skovvang er mor til fire afkom, herunder den kårede hingst Veyron Hena e. Vitalis, som er 4 år i år og snart klar til at begynde sin karriere som stævnehest.

– Sidst jeg havde hende med ude var i februar i Hedensted, og der var hun lidt stresset på andendagen. Derfor var jeg lidt spændt på, hvordan hun ville tage det her. Så vi tog en stille og rolig tur, fordi det var vigtigt for mig at komme godt igennem, og det lykkedes også, siger Alexandra, der beretter om, at planen er at ride Bundgaard X Trolle Cup hos Kirstinelund Sportsrideklub sidst i juni, hvis de når at blive klar.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner