Alle eliteauktionsføl er testet for WFFS

23-08-2018 18:42, af Thomas Bach Jensen

De 65 føl, der udgør kollektionen ved Dansk Varmblods Elitefølauktion, er alle blevet testet for den arvelige genmutation WFFS (Warmblood Fragile Foal Syndrome), og føllenes individuelle testresultat vil blive oplyst inden auktionen

Copyright Ridehesten.com

På lørdag den 25. august på Vilhelmsborg afholder Dansk Varmblod Elitefølauktion over 65 kvalitetsføl, der er særligt selekterede med fokus på præstationsafstamning, eksteriør og bevægelser. Auktionsudvalget glæder sig til at præsentere en af de bedste kollektioner til dato.
For alle føl på Dansk Varmblods Elitefølauktion foreligger der en godkendt klinisk handelsundersøgelse, der er tilgængelig for interesserede købere. Elitefølauktionen er sponseret af Dansk Hesteforsikring, som sørger for, at føl købt på Dansk Varmblods Elitefølauktion fra hammerslagsdagen den 25. august 2018 er livsforsikret til hammerslagsprisen i 7 dage inden for Danmarks grænser.

Progressiv WFFS-politik
En af Dansk Varmblods største værdier er åbenhed, og derfor har forbundet valgt at gå forrest og oplyse WFFS-status på alle hingste og hopper, der sælges på Dansk Varmblods auktioner. Således er de 65 eliteauktionsføl netop blevet testet, og resultatet viser, at 10% af føllene er bærer af WFFS-genet, hvilket svarer til den formodede andel af genbærere i den samlede population af varmblodsheste.
– Det vigtigste for os er at spille med åbne kort, og vi har heldigvis haft avlernes opbakning i gentestning af alle føl. Vi anser det ikke som noget stort problem, at enkelte af føllene er bærer af WFFS-genet, da det som bekendt ikke har nogen indflydelse på deres sportslige muligheder og heller ikke behøver at have nogen avlsmæssig betydning, fortæller Dansk Varmblods direktør Casper Cassøe og tilføjer, at WFFS-status for hvert enkelt føl vil blive oplyst på startlisten til auktionen på lørdag.

WFFS-genbærere er 100% raske
Det er vigtigt at holde sig for øje, at ingen heste er syge af WFFS. Der findes kun raske genbærere. WFFS er en genmutation, der nedarves recessivt (vigende), hvilket betyder, at den kun kan komme til udtryk, hvis begge forældre er bærere af genet.
En hest, der bærer WFFS-genet, er en 100% rask hest. Ønsker man at avle med en hest, der bærer genet, skal man blot sørge for at tilføre den en hoppe eller hingst, der ikke er bærer af WFFS-genet. I sådan et tilfælde er der 50% chance for, at føllet ikke bliver genbærer og ligeledes 50% chance for, at føllet bliver genbærer.
Når begge forældre er bærere af genet, er der 25% chance for, at føllet ikke arver genet fra nogen af forældrene. Samtidigt er der 50% chance for, at føllet arver genet fra én af forældrene og dermed vil være rask genbærer, og der er 25% risiko for, at genet nedarves fra begge forældre, hvilket betyder, at føllet vil være dødfødt eller dø umiddelbart efter fødslen.

Praktisk information om auktionen

  • Elitefølauktionen vises på live streaming via www.clipmyhorse.de, hvilket forbedrer betingelserne for at købe føl over telefonen. For at kunne afgive telefonbud bør man indgå aftale herom med Dansk Varmblods sekretariat senest den 25. august ved at kontakte auktion@varmblod.dk.
  • Auktionsføllene fremvises kl. 14.30 – 15.15 lørdag den 25. august under Dansk Varmblods KRAFTT Eliteskue på Vilhelmsborg, og der er åben stald kl. 15.30 – 16.30 med mulighed for at besigtige auktionsføllene. Selve auktionen finder sted samme dag kl. 19.00.
  • Dansk Varmblods Elitefølauktion er sponseret af Dansk Hesteforsikring, som sørger for, at føl købt på Dansk Varmblods Elitefølauktion fra hammerslagsdagen den 25. august 2018 er livsforsikret til hammerslagsprisen i 7 dage inden for Danmarks grænser.

Læs også

Donna Antique til Anna Zibrandtsen

15-09-2013 09:06, af Kim Lundin
Avl|

Ved lørdagens elitefølauktion på Flyinge, Sverige, blev 28 føl vist frem for 400 mennesker. Føllet Donna Antique blev solgt for 160.000 svenske kroner til den danske ungrytter Anna Zibrandtsen

Hoppeføl til 300.000 dkk

06-09-2009 09:16, af Thomas Bach Jensen
Avl|
Ved Dansk Varmblods Elitefølauktion blev flere føl end nogensinde tidligere solgt

Danske følauktionspriser topper

01-10-2008 09:37, af Thomas Bach Jensen
Avl|
Efter afviklingen af de seneste tyske følauktioner er det stadig et faktum, at Dansk Varmblods Elitefølauktion har opnået den højeste gennemsnitspris for solgte føl

Vi glæder os helt vildt til at sælge føl

25-08-2017 12:08, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Auktionsleder på Dansk Varmblods Elitefølauktionen, Louise Ringsbo, bobler af glæde over kvaliteten af årets kollektion og fortæller på auktionsudvalgets vegne, at de glæder sig helt vildt til lørdag aften

På lørdag kan drømmeføllet blive dit

18-08-2018 19:22, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Lørdag aften den 25. august finder Dansk Varmblods Elitefølauktion over 65 nøje udvalgte føl sted på Vilhelmsborg, og her kan du erhverve dig dit drømmeføl fra en kollektion, der bugner af topkvalitet, uanset om man har fokus på dressur- eller springbetonede føl

Følauktionskollektion i verdensklasse

06-09-2013 10:17, af Thomas Bach Jensen

Når Dansk Varmblods Elitefølauktion 2013 løber af stabelen lørdag den 7. september kl. 19.30, kommer der en enestående kollektion af føl under hammeren. Her finder man fremtidens sportsheste såvel som avlsemner af højeste kvalitet

Eliteauktionsføl i Grand Prix-debut

05-02-2020 11:00, af Thomas Bach Jensen

Tailormade Temptation-datteren Naturgaarden's Monique, der blev solgt på Dansk Varmblods Elitefølauktion i 2009, har nu debuteret i Grand Prix dressur med sin ejer Jane Cleveland, Florida

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Britt Carlsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Britt Carlsen

bc@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Unghingsten Blue Hors Dalian lever ikke mere

20-05-2020 12:54, af Annika Knudsen Lorentsen
Avl|

Hingsten Blue Hors Dalian, som tidligere på året opnåede godkendelse til afprøvning ved Dansk Varmblods Hingstekåring, er desværre død i en meget ung alder, bare 3 år gammel

Thomas Dolleris i kunstigt koma efter hjerneblødning

20-05-2020 15:36, af Annika Knudsen Lorentsen

Berider Thomas Dolleris Larsen blev den 17. maj ramt af en hjerneblødning, som er skyld i, at han nu er indlagt på Skejby Sygehus, hvor han ligger i kunstigt koma

Det blinde "føl" Maria trives og er fyldt 1 år

23-05-2020 16:59, af Annika Knudsen Lorentsen

Sidste år fik stutteri Jepha føllet Maria, som var født uden øjne, og selvom det en overgang virkede urealistisk, at hun kunne få en god tilværelse, er Maria nu fyldt et år og trives på bedste vis

Tre heste døde af Ahorn-forgiftning

22-05-2020 11:05, af Britt Carlsen

– Det er rigtig ærgerligt! Carsten Valentin fra Dyrehavegaard, har mistet tre heste som følge af Ahorn-forgiftning, og normalt er det i efteråret, man skal være opmærksom på det, men nu har det vist sig af forårsspirer også er giftige

Jeg vil gerne være ridedreng igen!

22-05-2020 13:05, af Britt Carlsen

Andreas Helgstrand er i den privilligerede situation, at han nu rider tre verdensmestre, en sølv- og en bronzevinder, og han nyder det i fulde drag. Det har givet fornyet inspiration til igen at opsøge sportslige mål

Fiontini skal have tvillinger

24-05-2020 10:26, af Annika Knudsen Lorentsen
Avl|

Den tredobbelte verdensmester Fiontini har fået skyllet embryoner ud, og nu er to rugehopper scannet drægtige med hjerteslag, og dermed skal Fiontini have tvillinger hvis alt går vel

Det skal Daniel Bachmann nu!

26-05-2020 12:19, af Britt Carlsen

Nu er de sidste brikker faldet på plads for landsholdsrytter Daniel Bachmann Andersen, der har opsagt sin stilling på Blue Hors, for at flytte med familie og heste ind på det smukke ridecenter Kleppenhus ved Ebeltoft

Heslegård's Rismon tilbage på danske hænder

21-05-2020 16:02, af Kristine Ulsø Olsen

Grand Prix-hesten Heslegård's Rismon der i 2018 blev solgt til russiske Ekaterina Podlytkina er nu danskejet igen. Hingsten skal fremover være læremester for U25-rytteren Sandra Aagaard Hyrm

Dufour og Laudrup styrketræner på aktivitetsdag

20-05-2020 10:42, af Annika Knudsen Lorentsen

I morgen går det løs ved Dansk Ride Forbund og Trolle Companys aktivitetsdag, hvor vi skal være #aktivesammenhverforsig. Cathrine Dufour og Rasmine Laudrup har planlagt styrketræning og glæder sig til at følge med på Instagram når hele ridesporten er aktive iført flotte T-shirts, som er blevet solgt med henblik på at samle penge ind til landets klubber

Har du den perfekte PL-hest til Camilla?

19-05-2020 07:13, af Annika Knudsen Lorentsen

Pararytter Camilla Christensen, som har deltaget ved et utal af store mesterskaber, leder med lys og lygte efter den perfekte hest som hun kan ride frem mod en forhåbentlig udtagelse til PL i Tokyo næste år og måske VM på hjemmebane i 2022