Amatørdressur til de største stævner i Nordeuropa

20-03-2019 11:03

I starten af maj rides årets første afdeling af amatørdressurturnering, Almased Dressage Amateurs under Maimarkt-Turnier Mannheim. Proportionerne er online, og der er fortsat pladser åbne til enkelte amatørryttere

Copyright Ridehesten.com
Equitourstævnet i Uggerhalne var i 2018 en af værterne for Almased Dressage Amateurs i turneringens første sæson.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Almased Dressage Amateurs er den første internationale amatørdressurturnering i Europa, og turneringen
forventes at være meget eftertragtet her i turneringens andet år.

I 2018 havde Danmark, Luxembourg og Tyskland fornøjelsen af at byde amatørrytterne velkommen til den første Almased Dressage Amateurs turnering ved nogle af de mest spektakulære internationale stævner, og teamet bag turneringen håber på at se endnu flere nye ansigter i turneringen i 2019, hvor "først til mølle-princippet" er gældende for tilmelding til turneringen.

– Vi tror på, at turneringens succes i 2018 er resultatet af, at det er en helt ny mulighed for dressursportens amatørryttere. For første gang nogen sinde får de mulighed for at konkurrere ved de største stævner, hvor de får nogle fantastiske og uforglemmelige oplevelser. For at imødekomme de tilbagemeldinger, vi fik under turneringerne det første år, har vi foretaget nogle ændringer i klasserne, der rides, fortæller Jens Trabjerg.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Teamet bag Almased Dressage Amateurs har ændret Bronze, Sølv og Guld turen til en Stor tur og Lille tur. Lille tur rides i Prix St. George og Intermediare 1. Stor tur rides i Intermediare 2 og Grand Prix.

Du har som dressurrytter mulighed for at deltage i turneringen, hvis du er 26 år eller ældre og ikke figurerer på FEI's verdensrangeringsliste. Højst 24 ryttere får lov til at konkurrere i hver af turneringsafdelingerne, og hver rytter må højst deltage på tre heste (maks. to i hver kategori). Tilmelding skal ske igennem dit eget nationale forbund.

I 2019 vil Almased Dressage Amateurs tuneringerne blive afholdt i ekstravagante rammer under de følgende fem stævner i Nordeuropa:

- Maimarkt-Turnier Mannheim, den 3. - 7. maj 2019
- Equitour Aalborg - Uggerhalne, den 24. - 26. maj 2019
- Deutsches Spring- und Dressur-Derby Hamburg, den 31. maj - 2. juni 2019
- Dressage Masters Luxembourg, den 5  - 7.  juli 2019
- World Cup Herning, den 18. - 20. oktober 2019

Copyright Ridehesten.com
Almased Dressage Amateurs turnering var allerede sidste år en del af det internationale stævne, ECCO Equitour, der i år også vil være vært for DM i dressur.
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen