Andreas Helgstrand taler ud

06-02-2024 10:23

Trine Askjær-Jørgensen

På bagkant af Operation X-programmernes afsløring af hårdhændet behandling af hestene hos Helgstrand Dressage i Uggerhalne taler Andreas Helgstrand nu for første gang ud i et længere interview med TV2 Nord

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

For første gang siden Operation X-programmerne "Hestemilliardærens hemmeligheder" blev sendt på TV2 i slutningen af november, stiller Andreas Helgstrand sig nu frem og sætter ord på sin største fortrydelse, og hvad sagen har betydet for hestesporten. Det gør han i TV-programmet "Tredje halvleg med Brix og Jørgensen" hos TV2 Nord.

I et længere interview fortæller den højtprofilerede og omstridte rytter og forretningsmand her om forløbet, der mundede ud i Operation X-programmerne, hvor en muldvarp afslørede mere end almindelig hårdhændet behandling og træning af hestene i Uggerhalne.

Sagen førte som bekendt til, at Andreas Helgstrand blev udelukket fra dressurlandsholdet og landsholdsaktiviteter i hele 2024, hvilket også betyder, at han ikke får mulighed for at deltage i det nærtforestående OL i Paris. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Derudover valgte Dansk Ride-Instruktør Forening at ekskludere ham og tre andre medlemmer, og DR-IF og Dansk Ride Forbund opsagde Helgstrand Dressage som lærested for beriderelever.

I programmet spørger Brix og Jørgensen blandt andet ind til, hvori den største fejl ligger; om det er i behandlingen af hestene, eller at Andreas som chef ikke har registreret, at den hårdhændede behandling og træningsmetoder fandt sted.

Helgstrand selv giver udtryk for, at han synes, det er godt, at Operation X-programmerne kom ud: – Ja, det synes jeg faktisk – og det er ikke noget med at være grøn og hellig. Det er jo ikke kun for vores butik. Jeg prøver hele tiden at være dygtigere og bedre, men man skal jo også tænke: Er det her på hestens præmisser, eller er det på rytterens præmisser?

Programmet kan streames her hos TV2 Nord.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen