Andreas og Lars klar til World Cup

26-02-2023 10:02

Annika Knudsen Lorentsen

I eftermiddag afgøres den 14. og sidste World Cup-kvalifikation i springning i sæsonen 2022/2023, og her kommer både Andreas Schou og Lars Bak Andersen til start

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen med Carl Heinz B. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det bliver spændende når den sidste World Cup-kvalifikation i springning 2022/2023 skal afgøres i eftermiddag ved Gothenburg Horse Show. World Cup-klassen, der afholdes på en 155 cm høj bane, starter kl. 14.30 og på startlisten er to danske ryttere. 

Det drejer sig om Andreas Schou og Lars Bak Andersen, som i eftermiddag skal ride om World Cup-points mod ryttere som svenske Henrik von Eckermann og Peder Fredricson, tyske Marco Kutscher og britiske Scott Brash. I alt er der 39 ekvipager på startlisten. 

Det er særligt spændende om det lykkedes Andreas Schou at sikre sig flere World Cup-points. Han er placeret som nr. 16 i den samlede stilling efter de første 13. kvalifikationer, og det er i alt de 18 bedste der går videre til finalen, der afholdes i Omaha, USA, fra den 4.-8. april 2023. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Andreas har sammenlagt 38 point fra de forrige kvalifikationer, hvor han har deltaget i otte og taget point i seks. Det er de syv bedste resultater der tæller til den samlede stilling, og det betyder, at hvis Andreas tager point i dag, kan han tillægge dem til hans nuværende 38, og dermed forhåbentligt sikre sig en plads i finalen. Hvis ikke det lykkes Andreas at tage point, er der stadig en chance for en kvalifikation, hvis maksimalt to af de nuværende bagved placerede rytter går forbi ham i dag. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lars Bak Andersen har været til start ved tre tidligere kvalifikationer, men ikke taget nogle point endnu, på trods af, at han har leveret flere flotte præstationer. Selvom det ikke bliver til World Cup-points eller en finalekvalifikation for Lars, så har deltagelsen ved kvalifkationerne givet ham værdifuld erfaring frem mod eksempelvis en mulig EM-deltagelse, når der afholdes EM i Milano fra den 29.-3. september 2023. 

De to danske ryttere har vist god form ved stævnet i Göteborg, hvor de begge sikrede sig topplaceringer i en 145 cm-klasse i fredags. Her blev Andreas Schou placeret som nr. 3 med Macarena e. Monte Bellini/ Saccor, mens Lars Bak Andersen blev nr. 6 med Doolys e. Cannavaros/ Lantaan. 

Start- og resultatlister fra stævnet i Göteborg. 

Den foreløbige samlede stilling. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald