Anna Zibrandtsen har kurs mod Paris

28-01-2024 13:26

Anna Zibrandtsen fortæller i en TV 2-serie med titlen "Drømmen om OL" om sine håb for fremtiden og om en drøm om OL i Paris 2024

Copyright Ridehesten.com
Anne Zibrandtsen og Quel Filou. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

TV 2 Kosmopol har fulgt en række af hovedstadsområdets største sportstalenter, der drømmer om at deltage ved sommerens Olympiske Lege i Paris

Udsendelserne er fordelt over korte afsnit, der hver fortæller en af sportstalenternes historie. Her kan man blandt andet møde BMX cykelrytter Malene Kejlstrup Sørensen, kajakroer Emma Aastrand Jørgensen og dressurrytter Anna Zibrandtsen

Anna befinder sig lige nu i seniorbruttoholdets A-gruppe, som består af i alt otte ryttere. I udsendelsen fortæller Anna, at hun lige siden 2016 har haft en ambition om at komme med til OL i 2024.

Foruden tophestene Quel Filou e. Quaterback/ Stedinger, Lumière e. Floricello/ Gigolo og Uno Don Olympic e. Blue Hors Olymbrio/ Del Piero (opdr. Stutteri Uno), finder man også en stor flok ungheste på de sneklædte folde. Anna fortæller, at de i gennemsnit køber 4-6 føl per årgang.

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Uno Don Olympic. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Når ridningen påbegyndes, overvejer Anna nøje, hvilke heste hun vil arbejde videre med: 

– Det skal være dem, som matcher mig. Det skal være det rigtige match, fordi det er også deri, at den elskværdige rejse ligger. Men vi sørger altid for, at hestene bliver bragt godt videre. For det tror jeg er et meget vigtigt element, når vi har med dyr at gøre. 

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Lumière. Foto: Ridehesten.com/Julemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Journalisten i udsendelsen spørger Anna om, hvordan det er at være topatlet indenfor en sport, som har været så udskældt, som er dressur har i løbet af efteråret. Her henvises der til den omtalte Operation X-dokumentar om Helgstrand Dressage. Til det svarer Anna:

– Det har påvirket mig enormt meget. Jeg har kigget en ekstra gang på, om vi kan retfærdiggøre det, vi gør. Kan vi have heste med i sport? Men jeg tror at det, der er enormt vigtigt, er tid. Det, at opbygge en hest og en topatlet, det tager bare enormt lang tid. Og det skal bare være på hestens præmisser. Der må intet resultat sløre det billede. 

I udsendelsen møder vi også elitesportschef for DRF, Anne-Mette Binder, der fortæller om udtagelsesprocessen frem mod OL. 

Se hele udsendelsen her. 

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner