Anne Grethe Törnblad: Stolt af at være nomineret

27-06-2021 15:10

DIF vil kåre den største af de største danske sportslegender gennem de sidste 125 år og her er både Lis Hartel og Anne Grethe Törnblad nomineret til ‘Det Største Danske Sportsnavn’. Anne-Grethe fortæller at hun er stolt af at være være nomineret til så fornem en pris

Copyright Ridehesten.com

Hvem er det største danske sportsnavn siden indførelsen af de moderne olympiske lege og grundlæggelsen af DIF i 1896? Det får vi svar på til efteråret, hvor den ultimative kåring finder sted. Den eksklusive liste over de 125 navne, som er med i opløbet om hæderen er nemlig offentliggjort og blandt de 125 personer figurer to ryttere - nemlig Lis Hartel og Anne Grethe Törnblad.

Det bliver storslået, højtideligt og ærefuldt, når DIF (Danmarks Idrætsforbund) til efteråret kårer de seneste 125 års største danske sportsnavn. Kåringen finder sted i anledning af DIF’s 125 års jubilæum, og afsløringen af ’den største af de største’ sker ved et show i DR Koncerthuset, som transmitteres direkte på DRTV og DR1 lørdag den 16. oktober 2021.

Anne Grethe Törnblad huskes især for de fantastiske år sammen med sin danske varmblodshest Marzog, og de var med til at sætte fokus på Danmark med følgende resultater: 1983 Europamester i dressur i Aachen 1984, individuel sølvmedalje ved de Olympiske Lege i Los Angeles 1985, bronzemedalje ved Europamesterskabet i dressur i København 1986, verdensmester i dressur i Toronto, vinder af den første finale i World Cup dressur i Hertogenbosch, Danmarksmester i dressur - 6 mesterskaber med Marzog og 4 mesterskaber med Ravel.

– Jeg er meget stolt over at være blandt de 125 som er nomineret til den fornemme pris. Det er jo sjovt at se hvordan mine resultater gennem tiden stadig dukker op og det bekræfter jo blot at det var meget godt, det som jeg opnåede, fortæller Anne Grethe og fortsætter: – Det er jo en stor ting at ridningen kan være blandt de sportsgrene der er nomineret, for i forhold til så mange andre sportsgrene hvor der kan vindes medaljer i flere forskellige mesterskaber hvert år, så er det noget mere begrænset i ridningen, slutter hun.

Copyright Ridehesten.com
Lis Hartel og Jubilee. Foto: Getty Terry Fincher

Lis Hartel blev født den 14. marts 1921 og var en af dansk ridesports første store navne. Hun blev særligt husket for at hun i 1944 blev lammet af polio hvorefter hun kæmpede sig tilbage og på imponerende vis vandt sølv med hesten Jubilee ved sommer-OL 1952 i Helsinki og igen ved sommer-OL 1956 i Stockholm.

Se alle de nominerede HER

Fakta
Fakta
  • I anledning af DIF’s 125 års jubilæum kåres det største sportsnavn gennem de seneste 125 år.
  • Kåringen finder sted i DR Koncerthuset og transmitteres direkte på DRTV og DR1 lørdag den 16. oktober 2021.
  • En intern DIF-jury har udvalgt de 125 største sportsnavne siden 1896. Top 125 offentliggøres i juni 2021 og feltet snævres i august måned ind til Top 25
  • En jury bestående af sportscheferne fra en række af de største danske medier samt tre DIF-repræsentanter - Hans Natorp, formand, Morten Mølholm Hansen, adm. direktør samt kommunikationschef Britt Spangsberg - udvælger de endelige finalister, som afsløres i showet den 16. oktober 2021
  • Danskerne kårer den endelige vinder i en live-afstemning under DR-showet
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen