Året der gik for Carina Cassøe Krüth

08-01-2022 17:15

Marie Helene Rigård Rohleder

2021 har været en af de absolut bedste år for dressurrytter Carina Cassøe Krüth med OL, World Cup og kæmpe renovering af ny gård. Men Carina har aldrig været en stor tilhænger af langsigtede mål, som chef for en salgsstald er hun vant til at skulle sige farvel, når hesten endelig kan de rigtig sjove øvelser 

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera til OL i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

År 2021 blev for alvor året hvor dressurrytter Carina Cassøe Krüth og hoppen Heiline's Danciera e. Fürstenball/De Niro (opdr. Stald Heiline) brændte sig fast på nethinden hos hestefans i ind- og udland. 

Med en imponerende kür til 83.32% endte ekvipagen som nummer 7 ved OL i Tokyo i sommers. En andenplads ved World Cup i Herning i oktober, en tredjeplads ved Saab Top 10 i Stockholm i november mod verdens bedste dressurryttere, og et forår der bød på en flot individuel sejr i grand prix i franske Compiégne. 

– Jeg har haft et af mine bedste år nogensinde i sporten, og jeg slutter året som nummer 6 på verdensranglisten. Det er jeg meget glad og stolt over. OL var selvfølgelig det store højdepunkt, fordi det er det ultimative, du kan opnå som atlet, fortæller Carina Cassøe Krüth til Ridehesten. 

Copyright Ridehesten.com
OL-rytter Carina Cassøe Krüth. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Hun blev uddannet berider i 2011, er gift med direktør for Dansk Varmblod, Casper Cassøe, og hun driver salgsstalden CK Dressage hjemme fra parrets nyrenoverede gård nær Hobro.

I 2020 købte Casper og Carina deres drømmegård, som de sidenhen har renoveret og bygget ridehal og en moderne funktionel hestestald. Det har været et større projekt, og de er heller ikke helt i mål endnu, men i december flyttede hestene ind, og Carina driver nu sin forretning fra stedet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg har to ansatte og over 30 heste lige pt. Jeg synes selv, at jeg har flere rigtig spændende heste på vej, men det er jo et vilkår med en salgsstald, at når hestene bliver rigtig sjove at ride på, så bliver de solgt. I starten af ugen fik jeg en af Danses (Heiline's Danciera) føl tilbage fra tilridning, og det bliver virkelig sjovt at arbejde videre med den. Jeg kan allerede se flere lighedstræk, fortæller Carina Cassøe Krüth. 

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera til World Cup i Herning i år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Målet for 2022 er selvfølgelig VM i Herning. Carina er allerede i fuld gang med at planlægge Danses sæson, så det hele spiller frem mod august, hvor Danmark for første gang skal være vært for et VM. 

På den anden side er Carina ikke tilhænger af at lægge store forkromede planer for sin sport eller de heste, hun har inde. 

– Jeg fungerer bedre med mindre delmål. Heste udvikler sig hele tiden, og det er svært at spå om fremtiden, når du har med levende dyr at gøre. Jeg vurderer fra uge til uge, hvordan hestene har det, og så justerer jeg træningen derefter, siger Carina Cassøe Krüth. 

En sidste ting som Carina tager med fra år 2021 er alt den positive omtale og opbakning, som hun oplever på både sociale medier, og når hun er ude til stævner. Efter OL steg opmærksomheden omkring Carina og Danse, og ved World Cup i Herning i efteråret kunne publikum næsten ikke sidde stille under ekvipagens ridt. 

– Jeg sætter stor pris på alt den opbakning og støtte, jeg har fået det seneste år. Det giver masser energi til blot at klø på, siger Carina Cassøe Krüth. 

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera til OL i Tokyo. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen