Nanna og Daniel glæder sig

30-11-2023 13:43

De kommende dage vil der være danske dressur, spring, military og islænderryttere til start ved Sweden International Horse Show. Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen er til start ved Lövsta Top 10 Dressage og de glæder sig begge

Copyright Ridehesten.com
Sidste års podie bestod af Isabell Werth, Jessica von Bredow-Werndl og Patrik Kittel. Foto: Roland Thunholm/SIHS

De næste fire dage byder Sweden International Horse Show på noget af det allerbedste ridesport, som hesteverdenen har at byde på. Verdens bedste i de fem discipliner - springning, dressur, kørsel, tölt og miltary lægger vejen forbi det populære stævne.

For dressurrytternes vedkommende, så skal både Nanna Skodborg Merrald og Daniel Bachmann Andersen deltage i den traditionsrige svenske Top 10 Dressage, der tidligere hed Saab Top 10 og nu hedder Lövsta Top 10. Daniel har taget den 12-årige Westphaler-hingst, Varyon e. Vitalis/P.B. Gloster med, mens Nanna igen skal lufte Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Vayron ved EM i Riesenbeck. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nu har jeg redet stævnet før på både Don Olymbrio og Zippo, så det er tredje gang at jeg får lov og jeg glæder mig helt vildt. Det er virkelig et vanvittigt stævne, med en masse sjov og ballade. Der er en god atmosfære og nogle gode forhold og jeg glæder mig til at komme ud med Vayron, som ikke har gået nogle stævner siden EM i september. Vi har ligget og leget meget med tingene for at forbedre, så jeg glæder mig vildt meget til at vise ham frem igen og det er en fed måde at slutte året af på, fortæller Daniel.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Zepter ved EM i Riesenbeck. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

For Nanna er det første gang at hun skal deltage i Top 10-konkurrencen og hun har ligeledes taget sin EM-partner med, som heller ikke har gået stævner siden de to vandt EM-sølv i Riesenbeck. 

Jeg har hørt virkelig meget godt om stævnet og det virker til at være et stævne, hvor der sker helt vildt meget, så jeg glæder mig til at lave andre ting med mine rytterkollegaer i stedet for kun ar være konkurrenter. Zepter er frisk, meget frisk egentlig, men han virker i samme gode form, som han var i forbindelse med EM. Vi kommer med en helt ny kür, hvor musikken er 80-tema og den har jeg en rigtig god fornemmelse med. Jeg tror at den kan fylde den store arena ud og så har jeg prøvet at gå efter noget, som skal supplere Zepters store krop og bevægelser, slutter Nanna.

Dressuren rides på følgende tidspunkter:

  • Lørdag den 2. december klokken 11:00 – Lövsta Top 10 Dressage Grand Prix
  • Søndag den 3. december klokken 10:30 – Lövsta Top 10 Dressage Grand Prix Kür
Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Lady Corlina ved World Cup Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Følgende danskere er til start ved Sweden International Horse Show :

Dressur
CDI5*
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter
Daniel Bachmann Andersen med Vayron

Springning
CSI4*
Andreas Schou med Lady Corlina og Billy Matador

Military
CIX-Arena
Peter T. Flarup med Impressed

Islændere
World Cup Tölt
Julie Christiansen med Kveikur frá Stangarlæk
Iben Katrine Andersen med Gideon fra Tømmerby Kær
Rasmus Møller Jensen med Röskur frá Skjød

Start - og resultatlister fra stævnet.

Program for Sweden International Horse Show

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen