Årets mestre i paradressur

27-12-2021 10:00

Marie Helene Rigård Rohleder

Med PL i Tokyo som årets absolutte højdepunkt kan landstræner i paradressur, Astrid Gemal, se tilbage på et succesfuldt og mindeværdigt år for dansk paradressur

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen på Jolene Hill sammen med Astrid Gemal efter vinderridtet i Tokyo. Foto: FEI/Liz Gregg
Nyheden fortsætter efter annoncen

Guld, guld, guld - Tobias Thorning Jørgensen satte for alvor dansk paradressur på verdenskortet efter, at han vandt to paralympiske guldmedaljer ved PL i Tokyo i sommers. 

Det har været et virkelig godt år for dansk paradressur, og landstræner Astrid Gemal er ikke i tvivl om, at paradressuren går en lys fremtid i møde.

– Corona-nedlukningen havde store konsekvenser for paradressuren, fordi vi nærmest ikke kunne afholde stævner i den periode. Derfor var det også ekstra nervepirrende at forberede os til Tokyo, når rytterne ikke havde været i ilden i lang tid, siger Astrid Gemal. 

– Tokyo har været det ultimative højdepunkt i 2021. Helt personligt var det en kæmpe oplevelse at være afsted med den store danske delegation, som på alle leder og kanter gjorde deres bedste for at sikre de optimale betingelser for vores atleter, siger Astrid Gemal, og fortsætter:

Copyright Ridehesten.com
Tobias med sine to guldmedaljer fra Tokyo. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

– Tobias præstationer er fuldstændig fantastiske. Vi håbede og troede på det, og så spillede det hele for Jolene og ham. Alle ryttere red rigtig flot op til deres niveau, og jeg er meget tilfreds med den danske indsats ved PL, siger Astrid Gemal. 

Landstræner Astrid Gemal og holdleder Anette Bruun er ansat under Parasport Danmark med elitechef Michael Møllegaard Nielsen. I år er det samarbejde blevet forlænget til og med PL i Paris 2024, hvilket glæder Astrid Gemal. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det betyder, at Anette og jeg har arbejdsro til at fortsætte vores talentarbejde. Vi har blandt andet udarbejdet en ny sportsplan og talentstrategi, og i efteråret har vi afholdt to populære talentsamlinger med over 40 deltagere på hver. Det lover rigtig godt for fremtiden i dansk paradressur, siger Astrid Gemal. 

Copyright Ridehesten.com
Rytter Susanne Jensby Sunesen (tv) og landstræner Astrid Gemal ved Equitour 2021, DM i paradressur. Foto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Danmarksmestre i paradressur 2021
Grad I
Guld: Tina Chabert Jensen og Skovens Roselli e. Blue Hors Romanov/Solos Landtinus (opdr. Kirsten Bjerregaard Hansen og Jens Lund Pedersen) 

Grad II
Guld: Katrine Kristensen og Welldone Dallas e. Weltmeyer/Lauries Crusador Xx (opdr. Tine og Jens Daigaard)

Grad III
Guld: Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/Windsor (opdr. Hanne Andreasen) 

Grad IV
Guld: Susanne Jensby Sunesen og Leeds e. Leandro/Fanal Prydsholm (opdr. Stutteri Thy ved Helmer Sunesen)

Grad V: Guld Renee Igelski og Elmegårdens Rivaldi e. Blue Hors Rush Hour/Resident (opdr. Maria og Claus Schnoor)

Se flere fotos fra DM i paradressur ved at trykke HER. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen