Årets præstationer - springning

20-12-2022 10:01

Annika Knudsen Lorentsen

2022 er snart nået vejs ende og derfor tager vi et gik tilbage på nogle af årets bedste internationale præstationer i springning for de danske springryttere

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk med Chalisco. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

2022 har været et særdeles spændende år for dansk springsport. Det gælder både holdpræstationer for det danske landshold og individuelle præstationer. 

VM og nationsspringninger
Det danske springlandshold har i år fået værdifuld erfaring ved verdensmesterskaberne på hjemmebane i Herning. Her leverede de udtagne ryttere flotte præstationer, og selvom det sidste held manglede for et topresultat, så er der mange flotte runder at se tilbage på. 

På VM-holdet red Andreas Schou, Emil Hallundbæk, Lars Bak Andersen og Linnea Ericsson-Carey, mens Rikke Belinda Barker var reserve. 

Kigger vi på årets nationsspringninger, er der også flere højdepunkter for det danske landshold. Det blev blandt andet til en sejr for holdet bestående af Rikke Belinda Barker, Rikke Haastrup, Camilla Fliedner Ernst og Martin Dinesen Neergaard, ved den 3-stjernede Nations Cup i Ebreichsdorf, Østrig, tilbage i juni. 

Copyright Ridehesten.com
Bo K. Møller i spidsen for landsholdet ved Nations Cup i Uggerhalne. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Ved den 5-stjernede Nations Cup i Falsterbo sikrede Andreas Schou, Rikke Belinda Barker, Linnea Ericsson-Carey og Konstantin Deeken Künnemann sig en femteplads, mens det danske landshold bestående af Andreas Schou, Linnea Ericsson-Carey, Konstantin Deeken Künnemann og Lars Nørgaard Pedersen blev 3'er ved Nations Cup på hjemmebane i Uggerhalne tidligere på året. 

Flere ryttere har i år fået chance for at ride nationsspringninger for seniorlandsholdet, og i oktober fik et ungt landshold lov at prøve kræfter med det svære niveau. Det var 20-årige Theodor Linde, 22-årige Philippa Windfang Linde, 21-årige Caroline Rehoff Pedersen og 22-årige Clara Hallundbæk, som alle har vist et flot niveau året igennem. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Independent (swb). Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Individuelle sejrer og toppræstationer
Kigger vi tilbage på de individuelle præstationer i 2022, er der flere topresultater end vi kan fremhæve, og rigtig mange danske ryttere har gjort en god figur.

Den rytter der uden tvivl har leveret flest toppræstationer er Andreas Schou. Tidligere på året vandt han den 5-stjernede Grand Prix i Sopot med Independent (swb) e. Diamant de Revel. I november vandt han en rankingklasse ved det 5-stjernede stævne i Madrid med Macarena e. Monte Bellini/ Saccor, mens han tilbage i juni vandt Grand Prix i Deauville, Frankrig ved det 3-stjernede Nations Cup-stævne.

Kigger man på hans præstationer i World Cup-kvalifikationer, der har været afholdt indtil videre i sæsonen 2022/2023, er det lykkes ham at sikre point ved fire ud af de seks kvalifikationer, han har redet, og han blev blandt andet nr. 5 ved kvalifikationen i Lyon, Frankrig. De nævnte resultater er blot et udpluk af de mange topplaceringer Andreas har opnået på topniveau. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Dinesen Neergaard med First Choice HT. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Zascha Nygaard Andreasen har også sikret sig flotte placeringer i sæsonen, og hun vandt blandt andet en 150 cm Grand Prix i oktober. Emil Hallundbæk har også redet mange flotte runder året igennem, og ved det 3-stjernede stævne i Lillestrøm i starten af december vandt han Derby-klassen. 

Mange andre danskere har opnået placeringer i internationale Grand Prix- og rankingklasser, blandt andet Linnea Ericsson-Carey, Rikke Belinda Barker, Christian Jansen, Lars Bak Andersen, Mathias Nørheden Johansen, Laura Baaring Kjærgaard, Mikkel Laursen, Martin Dinesen Neergaard, Sophia Studd, Caroline Rehoff Pedersen, Theodor Linde, Tina Lund og Christina Nielsen.

Foruden de nævnte resultater, har de danske springryttere opnået mange andre resultater, og det kan man læse om ved at gå på opdagelse i det store nyhedsarkiv på ridehesten.com.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner