Atterupgaards Orthilia klar til genoptræning

19-09-2017 11:00

Camilla Tiefensee Schrøder

Efter en skade, som satte en stopper for sommerens dressurkonkurrencer for Atterupgaards Orthilia, har Agnete Kirk Thinggard nu påbegyndt genoptræningen med hoppen

Copyright Ridehesten.com
Atterupgaards Orthilia. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

En kodeledsforvridning i foråret betød, at Agnete Kirk Thinggaard måtte opgive planerne om at starte stævner på sin nyerhvervede dressurhest denne sommer. Men efter en pause har hun og Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnerschalg (opdr. Atterupgaard) nu påbegyndt genoptræningen.

– Vi har ca. 4 måneders genoptræning foran os, men hun har det godt, og jeg er SÅ glad for at være i gang med hende igen. Også selvom det lige nu kun er 2 minutters trav på langsiderne, skriver en glad Agnete på sin facebookside.

Agnete Kirk Thinggaard købte Atterupgaards Orthelia i begyndelsen af dette år af det det dansk/engelske OL-dressurrytterpar, Anders Dahl og Fiona Bigwood, hvor hoppen havde haft stor succes og bl.a. vundet OL hold-sølv med Fiona Bigwood i sadlen. Men den første sæson tilbage på danske hænder gik ikke efter forventningen, da Orthilia i maj måned kom til skade på folden og fik en slem kodeledsforvridning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er megaærgerligt, og jeg er så ked af det, men det er hvad der sker. Vi prioriterer, at alle vores heste går på fold hver dag, og uheldigvis medfører det en risiko for akutte skader som denne. Mem heste skal også ha lov at være heste, så vi må leve med den risiko, skrev Agnete Kirk Thinggaard i maj på sin facebookside.

Forhåbentlig bliver ekvipagen klar til at tage hul på næste sæson uden skader.

– Vi bliver SÅ klar til foråret, lyder meldingen i hvert fald fra Agnete Kirk Thinggard.

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen