Avatar Lox solgt til USA

18-05-2024 11:55

Frandsbjerg Horses har solgt den 6-årige DV-hingst Avatar Lox, der senest er blevet redet af berider Torben Frandsen, til en amerikansk rytter

Copyright Ridehesten.com
Avatar Lox under Jacob Theodor Schmidt i 4-års championatet i 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Avatar Lox, der er af første årgang efter hingsten Action Man Ask Z og første afkom af Joan Arler og Peter Børsens elitesølvmedaljehoppe Caleesi Lox, blev på Dansk Varmblods World Cup Følauktion solgt til Frandsbjerg Horses.

Frandsbjerg Horses ved familien Ladefoged Rasmussen fremstillede Avatar Lox til forbesigtigelse og hingstekåring i 2021, hvor Dansk Varmblods traditionelle hingstekåring i Herning var erstattet af en kåringsturné på decentrale pladser. Her opnåede Avator Lox kåring som præmiehingst, og først året efter kunne han hyldes af publikum i Herning, da han mødte til færdigkåring med en velaflagt 35-dages test i bagagen og blev kåret med sølvmedalje.

Avatar Lox var i en årrække samejet med Stald Bøgegården og er derfor blevet uddannet af det unge talent, Jacob T. Schmidt. Det har resulteret i finaledeltagelse ved DRF og Pavos championater for ungheste for 4-års på Blue Hors og for 5-års sidste år på Stutteri Ask.

Copyright Ridehesten.com
Torben Frandsen og Avatar Lox i Youngster Tour i Herning i år. Foto: Rideheste.com/Aviaja Vundum Hansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Berider Torben Frandsen, som Frandsbjerg Horses har et tæt samarbejde med, har siden efteråret forestået den videre uddannelse af Avatar Lox, og siden november har parret leveret et utal af nulrunder bl.a. i Youngster Tour ved hingstekåringen i Herning og senest i Youngster Tour  i tyske Riesenbeck.

Der har været stor interesse for den imposante skimmel, og Frandsbjerg Horses har nu besluttet at lade tøjlerne gå videre:

Vi er meget stolte over, at vi i vores første store årgang med føl købt på DV’s auktioner har uddannet og solgt denne meget lovende hingst til et dygtigt team i USA, hvor han kommer til at vise fin figur, fortæller Kamilla Ladefoged Rasmussen fra Frandsbjerg Horses.

 
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen