Belgien fører anden division

08-06-2013 08:36

Det er nu Belgien som fører Europas anden division i springning, hvor også Danmark er placeret. Belgien tog en overbevisende sejr i Lissabon

Det belgiske hold cruisede til sejr på tiende etape af Furusiyya FEI Nations Cup ™ Jumping 2013 series i Lissabon, Portugal fredag aften, og tog føringen i toppen af Europa Division 2 ranglisten. Hjulpet af dobbelte nulrunder fra både Pieter Devos og Judy Ann Melchior, efterlod Belgierne konkurrenterne i deres kølvand. Belgien stod noteret for blot fire fejl på tavlen, mens anden placerede Storbritannien sluttede  med 22, og Brasilien og Irland delte tredje pladsen med 24 fejl.

 
Der var 11 hold til start i første runde, men kun otte tilbage i anden runde, hvor Schweiz, Australien og Spanien var sat ud af spillet. Blot to lande skulle i Lissabon kæmpe for kvalifikationspoints forud for  Furusiyya finalen i Barcelona, Spanien til september, og med sejren sikrede belgierne sig 100 point for dermed at  overhale Sverige i kampen om de tre første pladser i Europa Division 2 som giver adgang til finalen i Barcelona.

Vigtigt resultat
For Judy Ann Melchior det var sejren et vigtigt resultat. Hun blev første gang mor for kun 10 måneder siden, og er meget begejstret for at være tilbage på det belgiske hold. "Min graviditet og at have fået en søn er det bedste, der nogensinde er sket, og var en stor oplevelse for mig. Det er dejligt at være i stand til at kombinere at være en mor med min sport, det vil jeg ikke gå glip af! "

Danmark ligger på fjerdepladsen i anden division, men danskerne har redet en pointgivende konkurrence mindre end Sverige og Belgien. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen