Belgisk GCT-sejr i Cascais

18-06-2018 12:50

Camilla Tiefensee Schrøder

Den belgiske springrytter Nicola Philippaerts har nu sneget sig ind i top 4 i Longines Global Champions Tour efter en sejr i Cascais i går

Copyright Ridehesten.com
Nicola Philippaerts på H&M Harley vd Bisschop. Foto: LGCT/Stefano Grasso
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det lykkedes belgiske Nicola Philippaerts at slå konkurrenten Gregory Wathelet med et minut og 36 sekunder i den som altid neglebidende spændende omspringning ved weekendens Global Champions Tour-stævne i Cascais, Portugal.

Han sejrede efter to fejlfri runder i tiden 39.57 på den 11-årige skimmel H&M Harley vd Bisschop e. Dulf van den Bisschop/Coronado. "Fantastisk" kalder han sin makker på springbanen.

– Jeg synes H&M Harley er i rigtig god form. Vi gav ham en pause efter Hamborg. Jeg kan ikke takke ham nok, og forhåbentligt forbliver han i god form gennem hele sæsonen. Det er altid godt, når man kan slå en fyr som Gregory, han er kendt overalt, udtaler Nicola Philippaerts i en pressemeddelelse fra Longines Global Champions Tour.

Resultatlister med videoklip kan findes på LGCT's hjemmeside.

Det unge danske talent Emil Hallundbæk var også til start ved stævnet, hvor han bl.a. gennemførte torsdagens CSI5* 145 cm-klasse på Cabanus med en fejlfri runde, hvor han dog var uheldig at gå et nanosekund over den tilladte tid og dermed ende på en 19.plads med en tidsfejl. Se hans ridt HER.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tops-Alexander holder føringen
Med sejren har Nicola Phillipaerts nu rykket op på en fjerdeplads i den samlede stilling i Longines Global Champions Tour med 121 point. Top tre forbliver uændret med Edwina Tops-Alexander (172 point) som nummer et efterfulgt af Ben Maher (143 point) på andenpladsen og Scott Brash (313 point) som nummer tre.

Tops-Alexander var også til start i søndagens GCT-Grand Prix, hvor hun under fravær af både Maher og Brash havde mulighed for at øge sin føring. Men hun endte med at trække sig fra konkurrencen med den 10-årige Inca Boy van T Vianahof e. Diamant de Semilly/Cash.

– Det var bare ikke min uge. Min hest er stadig grøn og jeg var nødt til at gøre det eneste rigtige og trække ham ud af konkurrencen i dag, udtaler den australske rytter.

Den globale turnering er nu midtvejs i programmet, og næste runde finder sted om små to uger i Monaco.

Global Champions Tour Kalender for 2018
Mexico City, den 22.- 25. marts 
Miami Beach, den 5.-7. april
Shanghai, den 20.- 22. april
Madrid, den 4.-6. maj
Hamburg, den 10.-12. maj
Ramatuelle/Saint Tropez, den 31. maj – 2. juni
Cannes, den 7.-9. juni
Cascai, den 14.-16. juni

Monaco, den 28. – 30. juni
Paris, den 5.-7. juli
Chantilly, den 13. – 15. juli
Berlin, den 27.-29. juli
London, den 3. – 5. august
Valkenswaard, den 10.-12. august
Rom, den 6.- 9. september
Doha, den 8. – 10. november
Prag, den 13.-16. december (Playoffs)

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen