Berøringsforbud vedtaget i Tyskland

06-05-2022 09:48

En afstemning hos det tyske rideforbund, har ført til at det fremover er forbudt at bruge træningsmetoden, hvor man bruger berøring i forbindelse med springning

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto: Ridehesten.com/ Annette Boe Østergaard

Det gav genlyd i hele rideverdenen da Ludger Beerbaum i starten af 2022 blev anklaget for dyremishandling, efter at en undercover-journalist havde filmet den verdensberømte springrytter bruge den forbudte træningsmetode barring i sin træning.

Træningsmetoden barring har siden 1990'erne været forbudt, men det tyske rideforbund har skelnet mellem om hesten bliver "slået" eller "berørt" med barren, da det indtil nu var tilladt med berøring. Fremover vil begge ting dog være forbudte beretter pferderevue, efter at rideforbundet i vores naboland, endelig har besluttet at indføre et berøringsforbud ved springning. 

På en konferencen i Münster stemte Sports Advisory Board i det tyske rideforbund enstemmigt for en ændring der lyder således:

En overtrædelse begås af enhver, der anvender en metode:

  • Hvor hesten bliver ramt med en genstand før, under eller efter overvindelse af et spring, forhindring eller anden genstand, ved at genstanden bliver brugt af en person, en anordning eller på anden måde løftet, smidt eller på anden måde flyttet. 
  • Hvor en hest bevidst skubbes ind i et spring, en del af en forhindring eller anden genstand eller på anden måde umuliggjort for hesten at krydse uden at ramme den.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen