Billetsalget er åbent til World Cup

06-06-2024 14:00

World Cup-stævnet er igen i år på plads i MCH Messecenter Herning med et udvidet program og masser af spændende sport, og igen med 3-stjernet springning. Billetsalget åbner i dag

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodmorg Merrald og Blue Hors Zack til World Cup i Herning 2023. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Nu kan alle ridesportsentusiaster begynde at glæde sig til uge 42. Fra den 16.-20. oktober er den danske afdeling af FEI Dressage World Cup igen på plads i MCH Messecenter Herning. Der bliver international springning og dressur i to haller: Jyske Bank Boxen og Blue Hors Arena M. Arrangørerne anført af Casper Cassøe Krüth har løftet stævnet til nye højder med et program, der vil tiltrække internationale profiler og den hjemlige elite. 

Copyright Ridehesten.com
Dressurens verdenstop er at finde igen i år til World Cup i Herning. Her ses, fra venstre: Lone Bang Zindorff, Patrik Kittel og Nanna Skodborg Merrald. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

World Cup i Boxen fredag og lørdag
Det er uhyre vigtigt at fastholde en afdeling af den prestigefyldte World Cup på dansk grund. I år bliver det 18. gang, og det er derfor glædeligt, at det igen er lykkedes at få alle ender til at nå sammen for at give publikum og rytterne denne unikke mulighed for at opleve verdensklasse dressur på hjemmebanen i Herning. Programmet bliver sammensat så FEI Dressage World Cup Grand Prix bliver afviklet fredag aften i Jyske Bank Boxen. World Cup-konkurrencen kulminerer med den afgørende Grand Prix kür lørdag eftermiddag. 

Copyright Ridehesten.com
Stemningen er god og i år er der lavet nye tiltag for endnu bedre publikumsoplevelse. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

World Cup kvalifikationerne fredag og lørdag bliver afviklet inde i Boxen, og efter topdressur følger en stor springklasse, hvor det lørdag aften bliver Grand Prix-springningen, der vil holde publikum tryllebundet. Mellem afviklingen af World Cup küren i dressur og den store Grand Prix-springning vil en god håndfuld modige springryttere ride heste med imponerende kapacitet gennem Six-bar, hvor der er mulighed for, at nogle af dem springer fejlfrit på 2 meter. 

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel og Touchdown. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Det er vigtigt for os, at så mange publikummer som muligt vil komme til Herning for at opleve nogle af verdens bedste ryttere og deres heste live i hallerne. Derfor har vi lavet et helt nyt billetsetup, indleder Casper Cassøe Krüth, og fortsætter – Vi kommer kun til at opkræve entre fredag og lørdag i Boxen, til en reduceret pris i forhold til tidligere år. Ellers vil der være fri entre i Blue Hors Arena M alle dage, og også i Boxen torsdag og søndag. 

Copyright Ridehesten.com
Casper Cassøe Krüth er en af hovedarrangørerne for World Cup i Herning 2024. Foto: Ridehesten.com/ Jørgen Bak Rasmussen.

Fokus på de kommende stjerner 
Dansk dressur er i verdenstoppen, og det kommer vi til at hylde i World Cup-konkurrencerne, men der er mange ryttere på vej, og vores topryttere har nye og spændende heste undervejs i deres uddannelse. Derfor vil der blive CDI3* på Grand Prix niveau. Som noget helt nyt inviterer arrangørerne til en international ungheste Grand Prix-tour for 8-10-årige heste. Der bliver også fokus på de yngre ryttere i en tour for U21-rytterne samt den prestigefyldte Lövstra Future Challenge International Dressage Tour for U25-ryttere. En turnering, som strækker sig over tre World Cup-stævner og med deltagelse af nogle af de bedste unge seniorer i Europa. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Springsporten bliver opgraderet
De internationale springklasser er tilbage i Herning for fuld udblæsning. Efter nogle år med springning på 2-stjernet niveau afvikles springningen på 3- og 1-stjernet niveau med 3 rankingklasser, hvor springrytterne også rider om vigtige points til Longines verdensranglisten. Linket mellem ungdomsrækken og den store springsport bliver synliggjort af en afdeling af FEI Jumping Ponies Trophy, en international turnering for ponyer med en finale, som man kender det fra World Cup serien, samt en international springpony-tour. Også den særlige europæiske turnering for U25-springryttere, EY Cup er tilbage i Herning, og der vil være finale for de bedste ryttere i Salzburg i december. 

Copyright Ridehesten.com
Der bliver igen i år springing i topklasse. Her ses Antinoa Häsler på Indimill A. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Som altid vil der være en World-Cup messe inde i Blue Hors Arena M, og er man til ekstra forkælelse og networking, er der en stor VIP-lounge inde i Boxen. 

World Cup Herning har fået ny hjemmeside: www.worldcupherning.com, og her kan man finde hele programmet, yderligere information om stævnet samt købe billetter. 

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen og Landlyst Contra. Foto: Ridehesten.com/ Juliemaja Søndergaard.

Bliv synlig under arrangementet
Kommercielle muligheder for synlighed, sponsorater og hospitality er der også udviklet på. Kontakt Martin Thorbøll Pedersen via mtp@worldcupherning.com eller +45 2289 3145 for yderligere information. 

/Pressemeddelelse. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner