Blind hest sætter rekorder (video)

17-12-2022 10:46

Charlotte Kusk Berwald

I en alder af 22 år har hesten Endo, også bare kendt som Endo the Blind, sat tre verdensrekorder som alle vil kunne findes i den nye Guinness Rekordbog

Copyright Ridehesten.com
Endo the Blind har nu sat tre verdensrekorder. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

På den amerikanske østkyst, nærmere bestemt Corvallis i delstaten Oregon, bor appaloosahesten Endo. I en alder af otte år begyndte hesten så langsomt at miste synet grundet sygdom. Fem år senere var Endo fuldstændig blind.

Et godt hesteliv
Endos ejer, Morgan Wagner, besluttede sig for at give Endo så god en tilværelse som muligt som blind. Selvom han intet kan se bliver han stadigvæk trænet og giver ofte opvisninger hvor han viser tilskuerne at en blind hest også kan lære tricks - for Endo kan flere tricks end de fleste. For Endos ejer er det vigtigt at vise omverdenen at heste sagtens kan leve et godt hesteliv selvom de er blinde. Morgan har kendt Endo hele hans liv og hun udvalgte ham selv da han kun var fem måneder gammel da hun selv var tretten år gammel. Til hverdag nyder han tilværelsen sammen med den lille pony Cinnamon, der er Endos bedste ven og som han blev knyttet til før han blev blind.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Tre rekorder
Den første rekord var rekorden i var højeste løsspring sprunget af en blind hest. Her fløj Endo over 106 cm. Når Endo springer er han afhængig af at ejeren Morgen giver ham besked på hvornår han skal sætte af.

Anden rekord var flest changementer lavet af en blind hest på et minut. Her lykkedes det Endo at lave hele 39. Ganske imponerende, også for en hest med et normalt syn. For at gøre rekorden ekstra imponerende klarede Morgan Wagner og Endo det i cordeo. En cordeo er en snor, snøre, tov eller lignende som man har rundt om hestens hals. 

Tredje, og sidste, rekord var slalomløb med fem pæle med en blind hest hvor Endo fik tiden 9,93 sekunder. Dermed var endnu en rekord i hus.

Endos facebookside

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner