Blot 15% føl solgt på svensk eliteauktion

14-09-2009 11:32

Grethe Næsby

Avl
Svenskerne afholdt denne weekend elitefølauktion, og her blev beskedne 15% af de udbudte føl solgt. Der manglede både købere og sælgere
Copyright Ridehesten.com
Færre føl end nogensinde blev solgt på den svenske elitefølauktion - stik modsat Dansk Varmblods Eliteauktion, hvor rekordmange føl blev solgt i år. (Foto: Ridehesten.com).

- Jeg gik med til et lavt bud, fordi jeg gerne ville sælge, og fordi jeg støtter ASVH's arbejde med at få gang i auktionerne, fortæller Lena Nyström, som solgte to føl på auktionen. Hoppeføllet Arteria e. Temptation/Don Crusador blev solgt for beskedne 25 000 svenske kroner + moms og provision. - Her manglede både købere og sælgere, konstaterede auktionens flittigste køber, Johan Ifversson, som købte to føl. Der var publikum i hallen, og størstedelen med auktioneslisten i hånden. Der var tillige rigtig gode føl med gode afstamninger. Men købeviljen manglede på trods af frugtesløse forsøg fra auktionarius. Hos avlerne var der en forventning om priser, som aldrig kom. På mange af føllene kom slet ingen bud, mens sælgerne - alverne - afslog bud på 40-50.000 svenske kroner, da de forventede priser på 75-80.000 kroner. Dyreste føl på auktionen blev solgt for 102.000 svenske kroner + moms og provision. Det var auktionens yngste føl, Diaster, et hingsteføl e. Blue Hors Don Romantic/Seven. Han er avlet af Lena Nyström og blev købt af Johan Ifversson, som ligeledes købte hingsteføllet Corneo e. Careful/Cortez for 56.000 svenske kroner + moms og provision. De svenske avlere burde have set lidt bedre efter tendensen hos de danske avlere, som var villige til at sælge kvalitetsføl til lave priser i år. Dermed opnåede Dansk Varmblods Eliteauktion en særdeles høj salgsprocent i år på 83%.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald