Blue Hors flytter først efter OL

08-03-2024 09:51

Blue Hors meddeler, at de udsætter deres flytning til efter OL i august, da de nye faciliteter på Fyn ikke står helt klar. Nanna Skodborg Merrald, der er chef for foretagendet, forklarer her det nye setup

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter offentliggørelsen i september 2023 om samlingen af familiens ridesportsaktiviteter på Stutteri Ask på Fyn har der været spekulationer om Blue Hors’ fremtid. På deres hjemmeside bekræfter Blue Hors, at selvom deres aktiviteter vil være mere fokuserede og enkle, vil de fortsat stræbe efter at være en del af den internationale elite inden for dressursport og -avl.

Blue Hors skal på sigt flytte alle aktiviteter til Fyn, men da facilliterne endnu ikke er helt færdige, er de frem til september fortsat at finde i Randbøl sideløbende med Randbøl Dressage Academy. Blue Hors sørger for at opretholde de optimale betingelser for hingstenes avlsindsats, men kan ikke tilbyde opstaldning af hopper til inseminering på Korshøjgaard i år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ny reproklinik
Har man behov for hjælp til inseminering, er tidligere ansatte fra Blue Hors, dyrlæge Cecilie Ventzel Jensen og avlsrådgiver Lennart Lund Lindberg, til rådighed med deres ekspertise på området. Sammen har de etableret firmaet Equinito og har indgået samarbejde med Randbøl Dressage Academy. Avlerne kan derfor se frem til en insemineringsstation mm. på Tørskindvej i den kommende sæson. Kerneværdierne for virksomheden er ordentlighed, høj faglighed og gennemsigtighed. De har et ønske om at skabe et sted med sammenhold for avlere og hesteentusiaster. Equinito glæder sig til at hjælpe både gamle og nye kunder.

Hingste til avlstjeneste
Blue Hors udbyder igen i år en hingstekollektion bestående af anerkendte avlshingste, som har bevist deres værd gennem årene, samt flere lovende, internationale talenter. Således arbejder Blue Hors på, at deres hingste også i fremtiden vil bidrage til at berige avlen både i Danmark og internationalt.

Blue Hors opfordrer alle interesserede til at deltage i årets hingstefremvisning på Stutteri Ask lørdag den 30. marts kl. 14:00, hvor Blue Hors-hingstene vil blive fremvist. Det er en enestående mulighed for at opleve deres samlede kollektion af dressur- og springhingste i den imponerende Casir-hal.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen