Zacks sidste dans (video)

22-10-2023 19:22

Trine Askjær-Jørgensen

Blue Hors Zack havde i dag sin allersidste start til ridestævne, og det var en emotionel oplevelse for hans rytter, Nanna Skodborg Merrald, der her i videoen fortæller om oplevelsen, og hvad Zack skal lave fremadrettet

Tidligere på ugen afslørede Blue Hors og Nanna Skodborg Merrald på Facebook, at Nanna ville stille op i weekendens World Cup-kvalifikation med ingen ringere end avlshingsten Blue Hors Zack e. Rousseau/ Jazz, som her skulle gå sit sidste stævne. Dermed var MCH Messecenter Herning og Jyske Bank Boxen ikke bare værter for åbningen af den vesteuropæiske liga i FEI World Cup-dressur, men det ville også blive her, Zack skulle gå op ad midterlinjen for sidste gang – og hvor bedre end foran det danske publikum og dér, hvor det hele startede tilbage under hingstekåringen i 2007?

Blue Hors Zack DVE 943 har været nyere tids mest betydningsfulde dressurhingst i dansk dressurhesteavl. På verdensranglisten for fædre til dressurheste indtager han pt. en sjetteplads. Zack har ikke alene slået sit navn fast i dressurhesteavlen, som far til intet mindre end 1177 DV-afkom og med en udnævnelse til elitehingst i Dansk Varmblod, han har også opnået et utal af placeringer til internationale stævner, hvoraf den største bedrift må være VM-holdguldmedaljen med det danske dressurlandshold sidste år.

Med Nanna Skodborg Merrald har han deltaget i VM 2022, OL i Tokyo 2021, og under Daniel Bachmann Andersen har han før det gået EM i Rotterdam i 2019, World Cup-finale i Göteborg 2019 og Paris 2018 samt World Equestrian Games i Tryon 2019.

Til tonerne af Zack-sønnen Blue Hors Zepters kür "Time to Say Goodbye" red Nanna Skodborg Merrald og den 19-årige avlshingst i dag deres sidste stævne sammen og blev efterfølgende hyldet med stående klapsalver af et rørt publikum. Det smukke ridt blev belønnet med 82,820% og en andenplads i dagens World Cup-klasse.

Nanna fortæller her om oplevelsen med Zacks farvel, og hvad han fremover skal lave:

I videoen her kan ridtet ses:

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen