Bohemian nr. 2 i Grand Prix Special

14-04-2024 18:12

Anja Hegstrup

Lørdag blev der redet Grand Prix Special ved CDI stævnet i Ocala, USA, hvor der bliver kæmpet om OL pladserne. Her var Endel Ots og Bohemian til start, og red sig ind på en flot andenplads

Copyright Ridehesten.com
Endel Ots og Bohemian e. Bordeaux/ Samarant blev i dag nummer to i Grand Prix Special i Ocala. Foto: Ridehesten.com/ Anja Hegstrup.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Endel Ots og Zen Elite's Bohemian e. Bordeaux/ Samarant, havde i lørdagens Grand Prix Special en betydelig bedre tur end dagen før, og det var helt klart at nerverne var faldet mere til ro. Presset, der automatisk følger med, ved at overtage en hest som tidligere har været så succesfuld med Cahtrine Laudrup-Dufour i sadlen, er naturligvis hårdt. Derudover, er det også værd at huske på, at Ots selv red sin første internationale Grand Prix for bare 2 uger siden, hvilket jo bestemt ikke gør det nemmere. Han udtalte i den forbindelse, at han har talt meget med Cathrine om bl.a. opvarmningen til stævner. Hun har også fortalt ham, hvor vigtigt det er ikke at lade Bohemian mærke hans egen usikkerhed, noget Endel finder rigtig svært, for som han siger, har han jo ikke prøvet det her før. Han sammenligner det med at sidde i en rutchebane, langsomt på vej mod toppen og tænke: Du har selv valgt det her, så nu må du bare blive siddende. 

Det lykkedes ham så i går, og med 71,021% snuppede parret en velfortjent andenplads i et program, hvor kun den sidste overgang i piaff/passage ikke lykkedes helt til UG. Klassen blev endnu en gang vundet af Adrienne LyleHelix e. Apache/ Jazz med 71,533%, så det var ikke meget, der skilte de to ekvipager. 

Copyright Ridehesten.com
Parret red i dag en flot, og næsten fejlfri tur. Foto: Ridehesten.com/ Anja Hegstrup.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Allersidste chance for at blive blandt de otte, der skal til Europa for at kæmpe om OL pladserne, er det kommende stævne i TerraNova. Her skal Ots og Bohemian prøve kræfter med deres første kür, som er det sidste krav parret mangler at opfylde. Et krav, hvis resultat ikke tæller med i udtagelsen. 

Intet er sikkert, men som det ser ud nu, er Bohemian snart at finde på de europæiske baner igen. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner