Kampen om OL pladserne i gang i Ocala

13-04-2024 12:11

Anja Hegstrup

CDI stævnet i Ocala er yderst vigtigt, i og med det er det næst sidste CDI stævne i Florida, før 8 ekvipager bliver udvalgt til europa turneen, der endeligt afgør hvem der skal repræsentere USA ved OL

Copyright Ridehesten.com
Endel Ots i sadlen på Bohemian e. Bordeaux/ Samarant. Foto: Ridehesten.com/ Anja Hegstrup.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Torsdag blev en ret broget start på World Equestrian Center's CDI stævne i Ocala. Regnen silede således ned over det smukke stadion, samtidig med en voldsom hård vind gjorde forholdende så umulige, at Grand Prix klassen måtte sættes på pause i adskillige timer. Læg dertil et udsendt tornado varsel for området, så er der ikke andet at gøre end at trække på skuldrene, og huske på vi er i Florida, hvor dette er ret normalt.

Grand Prix klassen på første dagen var kvalificerende til küren, fredag aften, og havde 13 ekvipager på startlisten. Set fra et procent mæssigt synspunkt, var der kun én ekvipage der skilte sig ud og som også blev vinder af klassen. Adrienne Lyle på 13-årige Lars van de Hoenderheide e. Negro/Layout kæmpede sig op på 72%, og er dermed stadig i den øverste top af USA's shortlist til OL. 

Charlotte Jorst og 11-årige Zhaplin Langholt e.Zonik/Stedinger (opdr.Ole Magnus Jensen og Bente Graasbøl), blev en flot nr. 4 i klassen med 68,848%. Et program som selvfølgelig bar præg af manglende rutine, da Zhaplin er ny i Grand Prix sammenhæng, og som Charlotte fortalte efterfølgende behøver han bare ekstra tid på grund af sin størrelse.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag var vejrguderne betydelig mildere stemt, og Grand Prix'en som kvalificerer til Grand Prix Special, blev afviklet i fuld solskin, med 25 ekvipager på startlisten. Igen viste Adrienne Lyle, at hun har kurs mod OL i Paris, denne gang med den 12 årige Helix e. Apache/Jazz. Programmet blev belønnet med 73,065%, og dermed en sejr. Dommerne var dog ikke helt enige, og mens en af dem gav parret over 75% var en anden knap så begejstret og havde Lyle 5% lavere. Helix, Lars van de Hoenderheide og Zen Elite's Bohemian er alle ejet af Heidi Humphries, Zen Elite Equestrian Center.

Copyright Ridehesten.com
Endel Ots i sadlen på Bohemian e. Bordeaux/ Samarant. Foto: Ridehesten.com/ Anja Hegstrup.

Efter frokostpausen var det tid for Endel Ots på Cathrine Dufours tidligere top hest, 14-årige Zen Elite's Bohemian e. Bordeaux/Samarant. Parret debuterede internationalt i Grand Prix for kun 2 uger siden, og ligger allerede i toppen af USA's shortlist frem mod OL. I dag virkede parret stressede allerede på opvarmningen, og der var ikke samme ro på det hele som de andre gange. På banen gav det desværre anledning til flere fejl, bl.a. i overgangen fra samlet skridt til passage. De 15 etter changementer udløste også 4- og 3-taller, og det samlede resultat på 70,782% rakte derfor "kun" til en 3. plads i dag. 

Copyright Ridehesten.com
Endel Ots i sadlen på Bohemian e. Bordeaux/ Samarant her placeret som nummer tre. Foto: Ridehesten.com/ Anja Hegstrup.

Aftenens Grand Prix Kür blev vundet af Julio Mendoza Loor fra Ecuador på 13-årige Jewel's Goldstreike e. Bretton Woods/Scandic med hele 77,055%. Parret vandt finalen i Pan Am Games i 2023. Charlotte Jorst og Zhaplin Langholt havde en fest og blev nr. 5 med 72,185%

Lørdag gælder det Grand Prix Special, hvor Ots og Bohemian har starttid kl 10.45 (16.45 dansk tid)

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen