Cadeau, Imperio og Axis i rampelyset

08-10-2015 16:02
Avl

I år vil det tyske trakehnerforbund hædre to sportshingste ved forbundet hingstekåring i Neumünster i denne måned. En danskavlet hingst bliver Årets Hingst

De to præmiehingste i det tyske trakehnerforbund, Axis og Imperio, er begge succesfulde i international dressursport på Grand Prix-niveau og hædres i den anledning ved trakehnerhingstekåringen i Neumünster den 15.-18. oktober 2015.

Den 16-årige sorte trakehnerhingst Axis e. Sixtus/ Angard er internationalt succesfuld med finske Tehri Stegars. Ekvipagen har de senere år kunne opleves ved WEG 2014 i Normandiet, World Cup finalen 2015 i Las Vegas og EM 2015 i Aachen.

Den 12-årige brune trakehnerhingst Imperio e. Connery/ Balfour xx ejes af Landgestüt Schwaiganger og er internationalt succesfuld med Hubertus Schmidt. Ekvipagen vandt Grand Prixen i Verden i august måned, og Imperio har desuden haft succes i avlen, f.eks. som far til Heuberger, der har succes med Anabel Balkenhol i sadlen.

Titlen som årets hingst tilfalder en danskavlet trakehnerhingst, nemlig den 16-årige Cadeau e. Blue Hors Silver Moon/ Caprimond, der er opdrættet af danske Jens Skude. Cadeau blev i sine yngre dage uddannet af Dorothee Schneider til S-dressur. I avlen har han leveret adskillige højtpræmierede hopper, kårede hingste og ikke mindst succesfulde dressurheste som bl.a. Grand Prix-hesten High Pleasure og hoppen Cote d’Azur, der rides af Helen Langehanenberg.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner