Championat med UVM-udtagelse på Vilhelmsborg

22-08-2019 10:45

Camilla Tiefensee Schrøder

Ved weekendens stævne på Vilhelmsborg bliver holdet sat til dette års UVM for springheste på Zangersheide. Det store stævne byder udover championatskvalifikationer i springning og dressur også på en lang række landsstævneklasser samt DM for beriderelever

Copyright Ridehesten.com
Maria Nørregaard Langhoff på årets hoppe, guldmedaljehoppen Birkegårdens Conchita. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et af årets helt store højdepunkter i DV avl og sport nærmer sig med hastige skridt. Men det er ikke kun årets bedste føl og hopper, der indtager Vilhelmsborg til Eliteskuet den 25.-26. august. Vilhelmsborg danner også rammen om et spændende landsstævne med kvalifikation i PAVO og DRF's championater for ungheste og udtagelse af det hold springheste, der skal repræsentere Danmark ved UVM på Zangersheide næste måned.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fremtidens springstjerner skal udtages
Der er mange spændende kandidater på startlisterne til PAVO og DRF's Championat for Unge Springheste i denne weekend. Blandt 4-årshestene er fløjhingsten Vongs Brunello til start sammen med kårede hingste som Cassado Ask og Bøgegårdens Bamuda.
I 5-årsklassen skal årets hoppe, guldmedaljehoppen Birkegårdens Conchita dyste mod bl.a. sidste års championatsvinder, Katrinelund Satisfaction. Også i 6-årsklassen er en championatsvinder fra sidste år til start, nemlig Lugranda, som starter sammen med bl.a. hingsten Comme il Faut Plus redet af sidste års danmarksmester, Kasper H. Hansen.
Blandt de 5-7-årige springheste skal der kæmpes om adgangen til årets Verdensmesterskaber for Unge Springheste, som finder sted på Zangersheide den 18.-22. september. På søndag bliver det afgjort, hvilke tre hold bestående af hver fire heste og to reserver, der skal rejse til Zangersheide.

Se start- og resultatlisterne for springklasserne

Copyright Ridehesten.com
Den svenske varmblodshingst Springbank II VH scorede flotte karakterer ved årets UVM i Verden under Helgstrand-rytteren Severo Jurado Lopez, som også skal ride hesten denne weekend på Vilhelmsborg. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen

Avl i topklasse på dressurbanen
På dressurbanen skal vinderne findes i fjerde kvalifikation af PAVO og DRF's Championat for Unge Dressurheste. Også her er et spændendehold at finde på startlisterne med bl.a. den kårede hingst Blue Hors Zalabaster til start i 7-årsklassen, og kårede hingste som Springbank II VH, Florist Enshøj og Janeiro Platinum til start i 5-årsklassen.
I 4-årsklassen kan man nyde synet af bl.a. guldmedaljehoppen Gozzip e. Sezuan/De Noir (opdr. Bente Michaelsen).

Se start- og resultatlisterne for dressurklasserne

S2*-springning og Grand Prix-dressur
Udover de spændende championatsfinaler er der også en lang række landsstævneklasser helt op til S2* 150 cm på springbanen med bl.a. Gitte Dahl/Conan og Kristian Skovrider/Lykkehøjs Cassander til start. På dressurbanen står den bl.a. på tredje kvalifikation i Bundgaard Byg Cup og ikke mindst Grand Prix, hvor vi bl.a. skal se Nanna Merrald/Gørklintgaards Quater Boy til start. Og så er der også beriderelevernes danmarksmesterskab, som finder sin afgørelse denne weekend.

Se startlister for dressurklasser og springklasser.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen