Chardonnay 79 fra sport til avl

26-08-2022 15:58

Annika Knudsen Lorentsen

Den 15-årige hingst Chardonnay 79, som med østrigske Max Kühner har gået i topsporten, vil ikke længere konkurrere, men i stedet fokusere på avlsarbejdet

Copyright Ridehesten.com
Max Kühner og Chardonnay 79 ved EM i 2019. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tidligere på ugen annoncerede østrigske Max Kühner, at den 15-årige Chardonnay 79 e. Clarimo/ Corrado I pensioneres fra sporten for at indgå fuldtid i avlen. Kühner skriver blandt andet:

Nyheden fortsætter efter annoncen

"Tak for mange skønne år som min sportspartner, min ven og min soul mate. Jeg nød hvert et moment med dig fra det øjeblik jeg fik muligheden for at sætte mig i sadlen. Nu er et nyt kapital som avlshingst startet. Til dette har vi indgået et samarbejde med en velrenomeret hingstestation, men for nu vil vi holde dette samarbejde som en hemmelighed. Men jeg kan sige, at han vil være tilgængelig både med frisk og frost sæd. I år har vi allerede stået til rådighed for 30 hopper med en god drægtighedsrate. Dine første to afkom er kun 2 år, men indtil videre ser de lovende ud og viser os de typiske Chardonnay-gener med styrke, dit udseende, din karakter og dit ubegrænsede mod."

Sammen har Max Kühner og Chardonnay 79 blandt andet deltaget ved WEG i Tryon, hvor de endte som nr. 6. Ekvipagen deltog også ved World Cup-finalen i både 2016 og 2019, hvor de i 2019 sluttede som nr. 9. Derudover har ekvipagen også redet EM både i 2017 og 2019.

Copyright Ridehesten.com
Max Kühner og Chardonnay 79 ved EM i 2017. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen