Childrenpiger kæmpede for Danmark

11-07-2019 22:13

Annika Knudsen Lorentsen

De danske childrenpiger gjorde en ihærdig indsats i dag i finalen i holdkonkurrencen ved EM. Desværre var heldet ikke med de danske ryttere, som trods alt kæmpede sig til en plads i anden runde

Copyright Ridehesten.com
Karoline Sloth Kjær og C-Colita.

23 nationer var til start i childrenrytternes holdkonkurrence ved Europamesterskabet i Zuidwolde, og konkurrencen er netop afgjort. 

De danske piger havde ikke heldet med sig i dagens konkurrence og alle de danske ekvipager indkasserede fejl i dagens klasse. Finalen i holdkonkurrencen blev redet over to runder, hvor de ti bedste nationer fik en plads i anden runde. 

Det lykkedes for Danmark at sikre en plads i anden runde, men også her fik flere af de danske ekvipager desværre fejl. Childrenpigerne endte på en ærgerlig, men flot 10. plads i et felt med mange stærke nationer. Danmark endte med samlet 25 fejl.

Sejren gik til Holland, som sikrede sig sejren efter en omspringning mod Tyskland. Begge nationer havde nul fejl efter dagens runder, men i omspringning viste de hollandske ryttere at de stod stærkest, og de vandt med 0 fejl. Tyskland endte derfor som nr. 2 med 4 fejl i omspringningen. 

På tredjepladsen blev det Storbritannien med 2 fejl og dermed kunne de hænge bronzemedaljerne om halsen. 

Karoline bedste dansker individuelt

Bedste danske ekvipage blev igen i dag Karoline Sloth Kjær på C-Colita. Parret havde nul fejl fra tirsdagens konkurrence, og i dag fik de fem fejl i første runde, mens de red fejlfrit i anden runde. Dermed ligger Karoline på en foreløbig 19. plads ud af 140 ryttere. 

Også Josephine Christian Jacobsen og Dakar ligger fint i den individuelle stilling. Med nul fejl fra førstedagen og to runder med fire fejl i dag, ligger hun på en foreløbig 22. plads. 

Amalie Reimer Nielsen på Cortus ender på en samlet på en 38. plads, mens Ina Meldgaard Slettnes Møller på Carlisca M ender som nr. 41.

Desværre for Victoria Lora Engelbrecht Perez og Leopold gik tingene ikke op i en højere enhed i dag, og de ender derfor som nr. 117. 

Childrenrytterne rider deres individuelle finale på lørdag, klassen er åben for de 30 bedste ryttere i den individuelle stilling, samt ligeplacerede med 30. pladsen. Klassen rides over to runder på en 130 cm høj bane.

Se start- og resultatlister her. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen