Couleur Rubin er ikke længere i live

28-06-2022 15:03

Annika Knudsen Lorentsen

 I en alder af 26 år måtte den farverige kastanjehingst, Couleur Rubin OLD, aflives som følge af flere aldersrelaterede lidelser

Copyright Ridehesten.com
Couleur Rubin med stutterileder Wolfgang Stagge og avler Harli Seifert. Foto: Tanja Becker
Nyheden fortsætter efter annoncen

Couleur Rubin var galionsfigur i Harli Seiferts opdræt, en stjerne af vores springhingsteavl og en storslået seigneur, der betog dig til det sidste, fortæller Wolfgang Stagge om tabet.

Stutterilederen af Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen havde en helt særlig historie med Couleur Rubin: Han opdrættede Couleur Rubins førstefødte hoppeføl, som brillerede under navnet Castle Forbes Cosma med Jessica Kürten og senere Roger Yves Bost i sadlen i Grand Prix og World Cup-springkonkurrencer i Barcelona, Bordeaux, Helsinki, London, Paris og Hong Kong.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Max Kühners EIC Julius Cæsar skaber for tiden en del opsigt. Det otte-årige Couleur Rubin-afkom anbefalede sig selv til (endnu) højere opgaver med topplaceringer i de op til 1,50 meter baner i Hertogenbosch, St. Tropez og Windsor. 

Copyright Ridehesten.com
Ludger Beerbaum med Couleur Rubin. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Hingsten selv gjorde også karriere i sporten. Efter sin kåring i Oldenburg i 1998, som han forlod som præmiehingst med en drømmescore på 10 for sin løsspringning, vandt han sølv ved Bundeschampionat for femårige med Joachim Heyer. Fra da af blev hingsten redet af den olympiske mester Ludger Beerbaum. I 2006, da han kun var ni år gammel, placerede han sig allerede i VM-finalen i Las Vegas. Dette blev efterfulgt af sejre i mesterskaberne i Basel og i Nations Cup of La Baule, andenpladsen i Masters League-finalen i Frankfurt og i Badenia i Mannheim samt tredjepladsen i Grand Prix i Neumünster og i Top 10-finalen i Genève. Alene i Tyskland har Couleur Rubin opnået en indtjening på over 510.000 euro.

– Vi er meget stolte over, at denne hingst fra Harli Seiferts berømte Rudilore-linje har fulgt os så længe. Vi kommer meget til at savne hans folkeorienterede natur, men også hans kraft og hans vilje til at præstere, som stadig er mærkbar selv i en høj alder. At historien om Couleur Rubin ikke er slut endnu, sikrer hans afkom.

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen