Courtney King stadig mærket af ulykken

07-12-2010 10:23
For ni måneder siden faldt den amerikanske landsholdsrytter i dressur, Courtney King, af sin hest og pådrog sig alvorlige kvæstelser
Copyright Ridehesten.com
Courtney King i World Cup finalen i 2008 (Foto: Ridehesten.com).

Selve styrtet var meget udramatisk, da Courtney den 3. marts 2010 trænede en unghest hjemme på dressurbanen. Hesten snublede og faldt, og Courtney faldt af. Det havde hun sikkert prøvet før, som så mange andre, men denne gang rejste hun sig ikke. Selv om hun faldt af på ridebanens "bløde" sandbund, så fik det afgørende betydning, at hun ikke bar ridehjelm. De efterfølgende uger og måneder tilbragte Courtney delvis i koma og sidenhen i genoptræning. Den unge, smukke og meget talentfulde rytter har fået modet og humøret tilbage, men hendes fremtid ser ikke ud, som den gjorde for et år siden. På Courtneys hjemmeside kan man læse om hendes hverdag og hendes udvikling. Hun er begyndt at tale - om end meget langsomt - og hun bevæger sig og er sågar begyndt at ride på en fantomhest. Dog har hun en person på hver side i det tilfælde, at hun mister balancen og falder af. Tag et kig på Courtneys hjemmeside og lær mere om hendes gribende historie.

I det seneste nummer af magasinet Ridehesten bringer vi i et minitema "Sikkerhed til og med hest" beretninger om uheld med heste fra det virkelige liv og forslag til, hvordan du bedst kan undgå farlige situationer.

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing