Daniel og Tiril: Det her var vores drøm

22-04-2022 09:22

Horses and Dreams Hagen: Da Daniel Bachmann Andersen for to år siden valgte at opsige sin stilling på Blue Hors for at gå selvstændig sammen med sin hustru, Tiril Bachmann Ånerud, drømte parret om at dele stævne-oplevelserne sammen. Den milepæl er nu nået ved stævnet i Hagen, hvor de begge er til start og repræsenterer hver deres nation

Copyright Ridehesten.com
Tiril Bachmann Ånerud og Daniel Bachmann Andersen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Det er snart to år siden at Daniel Bachmann Andersen opsagde sin stilling som førsterytter på Blue Hors. I stedet byttede han hverdagen ud med at være selvstændig sammen med hans hustru, norske Tiril Bachmann Ånerud, i håb om at de to kunne få en masse spændende oplevelser sammen på stævnebanerne. 

I denne uge er de for første gang til start sammen ved et internationalt stævne, hvor Daniel rider CDI4* på DV-hesten Marshall-Bell e. Blue Hors Don Romantic/ Michellino (opdr. Tina og Nicolai Jepsen), mens Tiril i onsdags var til start i CDI3* Grand Prix på Carso’ni e. Carson Ask/Leendert (opdr. Svend Åge Juhl). Hvis navnet Carso’ni lyder bekendt, så er det fordi Daniel startede sin selvstændige karriere på netop den hest, indtil Tiril sidste år overtog tøjlerne på DV-hesten, som jo faktisk er af springafstamning. 

– Vi drømte om at kunne dele tingene og oplevelserne sammen indleder Daniel, mens Tiril nikker enstemmigt. Det er et nyt spændende kapitel vi har taget hul på, hvor der selvfølgelig er nogle bump på vejen, men det er vildt sundt at dele både de gode og dårlige ture. 

– Nu har jeg i en del år stået på sidelinjen og endda slet ikke redet, så lige nu gælder det om at komme ud og få noget erfaring. Jeg har intet at tabe og selvom at jeg ikke lige havde dem bedste tur i onsdagens Grand Prix, så er det sådan noget der kan ske engang i mellem, også kan det kun gå fremad, fortæller Tiril. 

Alt er gennemført på Julianelyst
Da parret først slog dørene op som selvstændig var det på Kleppenhus ved Ebeltoft, men for få uger siden rykkede de teltpælene op, for at rykke deres virksomhed, Bachmann Dressage, til Julianelyst i Østbirk.

 – Det går rigtig godt på Julianelyst. Alt er bare gennemført og de har virkelig tænkt sig om dengang det blev bygget. Stedet er ikke kun smukt og praktisk, men de detaljer som er der, er bare så vanvittige også passer størrelsen rigtig godt til vores butik. Det har virkelig beriget vores liv, vi har fået en god dagligdag, børene er glade for deres skole og vi har bare et godt setup, hvor nogle af hestene er til salg og andre er ikke, fortæller Daniel. 

Hør herunder hvad Daniel og Tiril drømmer om i fremtiden og hvordan det er at være afsted sammen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen