Danmark fører holdkonkurrencen

15-09-2016 11:03

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

Indtil videre fører det danske PL-dressurlandshold holdkonkurrencen i Rio, men der mangler endnu mange ryttere fra de andre lande. Læs her hvordan holdkonkurrencen bliver afgjort

Copyright Ridehesten.com
Stinna var rørt til tårer ved medaljeceremonien i går, hvor hun og Smarties vandt bronze. Foto: Lars Møller

Danmark mangler kun en enkelt rytter i holdkonkurrencens sidste afdeling - Caroline Cecilie Nielsen og Leon som skal på banen i dag i grad II-klassen, der starter klokken 14.00 dansk tid. De skal ride den såkaldte individuelle klasse, som udover at tælle med i holdkonkurrencen også giver rytterne mulighed for at vinde individuelle medaljer. På nuværende tidspunkt har de danske ryttere allerede hevet to af slagsen hjem. Susanne Jensby Sunesen tog en sølvmedalje i den individuelle grad III-klasse, mens Stinna Tange Kaastrup tog en bronzemedalje i grad Ib.

Samlet set går den bedste tredjedel, dog mindst syv ryttere, fra hver grad videre til kür-finalen i morgen, fredag. Her har vi indtil nu hele tre danske ekvipager med: Annika, Susanne og Stinna.

Holdkonkurrencen:

Alle fire danske ekvipager deltager i holdkonkurrencen, som afgøres over to klasser – team test og den individuelle test. For hver klasse lægges de tre bedste resultater sammen til holdets resultat. Når alle ryttere har været igennem begge programmer, lægges de to holdresultater sammen til det resultat, der afgør holdkonkurrencen.

Ud over holdkonkurrencen rides der om to sæt individuelle medaljer i hver grad. Et sæt i den individuelle klasse og et sæt i kür-klassen. Der er i alt 76 ekvipager til start, hvoraf 55 både deltager på hold og individuelt. De resterende 21 ekvipager rider kun med om de individuelle medaljer.

Senere i dag bliver holdkonkurrencen afgjort. Resultatet kan følges live HER – klik på fanen ”Team Championship” ved siden af fanen ”Results”. Her kan man følge landedes placeringer og se hvem der har redet til hvad på hvilket hold.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen