Dannebrog til tops i Wellington

06-02-2020 23:57

Den danske dressurrytter Carina Nevermann Torup, der rider for Helgstrand Dressage i Florida, vandt i dag en trestjernet Prix St. Georges, mens Blue Hors-rytteren Agnete Kirk Thinggaard her til aften har opnået en god placering i den indledende World Cup-Grand Prix

Copyright Ridehesten.com
Carina Nevermann Torup og Bordolino. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

I eftermiddagens CDI3* Prix St. Georges var den danske dressurrytter Carina Nevermann Torup uovervindelig med den koreanskejede hest Bordolino. Rytteren, der repræsenterer Helgstrand Dressage og havde sin første start i Florida, vandt klassen med 70,931%.

– Det var så dejligt at se dannebrog på skærmen til præmieoverrakkelsen. Bordolinos ejer Dong Seon Kim, som også ejer Belstaff, har startet den herovre i de andre CDI-stævner, men i tirsdags i sidste uge overtog jeg tøjlerne på den, så jeg kender ikke hesten så godt endnu. Den er dog super god at arbejde med, og vi lærer hinanden at kende bedre og bedre for hver dag, fortæller Carina fra Florida.

Faktisk er der også lidt dansk over ekvipagen placeret som nr. 2, svenske Ida Mattisson og hannoveraneren Edison van Twinmood. Den 10-årige vallak e. Edward/ Weltmeyer er nemlig danskavlet af Lena og Bjarne Berling, der solgte hesten til Cathrine Dufour.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Netop her kort før midnat er den indledende Grand Prix i World Cup-kvalifikationen afsluttet med sidste ekvipage, der også blev klassens vinder, nemlig amerikanske Steffen Peters og dressurrytter 12-årige tyske vallak Suppenkasper e. Spielberg/ Krack C (tidligere redet af tyske Helen Langehanenberg), der tog sejren med 76,869% i denne Grand Prix, der er sponseret af Helgstrand. Det er ekvipagens hidtil bedste score.

Danske Agnete Kirk Thinggaard debuterede Blue Hors Zatchmo i World Cup-kvalifikation i aften, og det resulterede i et udmærket resultat i Grand Prixen på 71,413%. hvilket rakte til en tredjeplads. Selve World Cup-kvalifikation rides på lørdag i Grand Prix Kür, og igen er Danmark repræsenteret af Agnete Kirk Thinggaard og avlshingsten Blue Hors Zatchmo.

Nr. 2 i dagens Grand Prix blev amerikanske Olivia LaGoy-Weltz med DV-hest Lonoir e. De Noir/ Loran (opdr. Dorte og Jan Rassing) med 73,891%.

Stævnets resultater.

Copyright Ridehesten.com
Agnete Kirk Thinggaard og Blue Hors Zatchmo. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen