Dansk dyrlæge i spidsen for europæisk hesteorganisation

30-05-2017 08:34

Britt Carlsen

Dyrlæge Mette Uldahl er netop valgt som ny præsident for bestyrelsen for den europæiske hesteorganisation FEEVA (Federation of European Equine Veterinary Associations), der er blandt verdens største sammenslutninger af hestedyrlæger med et medlemstal på over 8.000 medlemmer

Copyright Ridehesten.com
Dyrlæge Mette Uldahl er netop valgt som ny præsident for bestyrelsen for den europæiske hesteorganisation FEEVA.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sammen med repræsentanter fra 20 europæiske lande skal Mette Uldahl være med til at løfte sundhed og velfærd for heste samt varetage de europæiske hestedyrlægers interesser.

- Mette er et godt valg. Hun gør et fremragende arbejde og har markante og professionelle velunderbyggede holdninger. Det kommer heste, ejere og dyrlæger i hele Europa til gavn, siger formand for Den Danske Dyrlægeforening, Carsten Jensen.

FEEVA arbejder med alle aspekter af hestes sygdomme, sundhed og velfærd på tværs af grænser i hele Europa. Det drejer sig om alt fra spørgsmål om handelsundersøgelser, hestetransport, medicinanvendelse til etiske overvejeler ved aflivning. Og en stor del af opgaven går ud på i fællesskab at arbejde for at forbedre forholdene via holdninger og videnudveksling. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Langt de fleste beslutninger om veterinær lovgivning om dyr kommer fra EU. Derfor har mange af de områder, FEEVA beskæftiger sig med, også direkte indflydelse på danske dyrlægers arbejdsliv, siger Mette Uldahl, der er glad for den tillid, de europæiske hestedyrlæger har givet hende med valget som præsident. 

Bestyrelsen består i øvrigt af: Stefan Wachtarz (Tyskland), Don Collins (Irland), Heidi Kiskiinen (Finland), Mark Bowen (England) og Istvan Soos (Ungarn)
Mette Uldahl er fagdyrlæge i sygdomme vedrørende heste og medejer af Vejle Hestepraksis. Siden 2011 har hun været veterinærkonsulent for Dansk Ride Forbund og FEI national head veterinarian for Danmark. Mette Uldahl blev sidste år valgt som bestyrelsesmedlem i FEEVA.
I dag skriver Mette Uldahl en aktuel artikel hver måned i magasinet Ridehesten. I juninummeret, som er på vej ud til abonnenterne er emnet: Identifikation af heste i Dansk Ride Forbund.

Kilde: Den danske dyrlægeforening

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing