Dansk hest har succes i udlandet

10-06-2024 12:05

Den danske hest Puma HS, der tidligere gik under navnet Usher, og som er avlet, uddannet og solgt af Peter Moos Tribler, har stor succes under sin nye rytter i udlandet

Copyright Ridehesten.com
Puma HS, der dengang gik under navnet Usher med Peter Moos Tribler i sadlen. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

I weekenden vandt den danskavlede Puma HS e. Untouchable/ Party Dance (opdr. Tribler Equestrian) CSIO Grand Prix i Luxemborg med sin nye spanske rytter Sergio Alvarez Moya i sadlen. Hesten er den dag i dag ejet af Hugo Simon fra Østrig. Det er ikke første gang, at den danskavlede hest gør sig udemærket i international springsport, da den tidligere har været placeret på andenpladsen i $1.000.000 Queen Elizabeth II Cup 160 cm Grand Prix. 

Peter Moos Tribler glæder sig over resultatet, og fortæller om fremtidens stjerner: – Vi er i den heldige situation, at vi netop disse dage venter på vores femte føl, som er en helsøster/bror til Puma HS. Så vi glæder os rigtig meget til at se, hvad fremtiden bringer. 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Den nu 11-årige Dansk Varmblodsvallak Puma HS startede sin karriere tilbage som 4-års med Peter Moos Tribler i sadlen. Her deltog parret i championatsfinalerne for 4-års heste, og herefter blev vallakken solgt til Jürgen Krackov, hvor hesten fik sin internationale debut i 2020. I 2022 blev vallakken så solgt til nuværende ejer Hugo Simon, og i den forbindelse startede Sergio Alavrez Moya sin karriere med hesten. 

Du kan se resultaterne af klassen her. 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner