Dansk hest i World cup-sejr

01-10-2023 14:05

DV-hoppen Indeed vandt i aftens World Cup-kvalifikationen ved Dressage at Devon under sin amerikanske rytter Benjamin Ebeling

Copyright Ridehesten.com
Benjamin Ebeling og Indeed i Hagen tidligere på året. Foto: Ridehestne.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sølvmedaljehoppen Bjergagergaards Indeed e. Blue Hors Hotline/ De Niro (opdr. Eva Ebbe og Steffen Hovedskov) slog til i Dixon Oval-arenaen i Devon og vandt under Benjamin Ebeling denne nordamerikanske World Cup-kvalifikation. Parret opnåede 77,325% og distancerede andenpladsen med over tre procentpoint.

Den amerikanske rytter roste den 15-årige DV-hoppe, der er ejet af Vantage Equestrian Group og igennem de sidste fem år har været i familien Ebelings management: – Vi har udviklet os sammen ved at bruge en masse tid på at prøve og nogle gange fejle, og netop det at fejle er en del af rejse for at kunne opnå succes. Vores kürmusik er baseret på nogle stærke divaer, og det er musik, der virkelig passer hende.

Copyright Ridehesten.com
Benjamin Ebeling og Indeed ved Horses & Dreams 2023 i Hagen. Foto: Ridehestne.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Jeg har gjort meget for at udvikle et særligt bånd med hende, og inden jeg satte mig i sadlen i aften, havde jeg masseret og plejet hende i en halv time. Jeg bruger meget tid sammen med hende i stalden, og jeg vil ikke bare hilse på hende og sætte mig op. Jeg vil være meget tættere på og snakke med hende. Ja, nogle gange synger jeg for hende eller danser for hende, for hun er sådan en særlig hest, der har brug for et særligt bånd med en, fortæller Benjamin Ebeling, der har redet hoppen i to år og overtog den fra sin far Jan Ebeling.

Bjergagergaards Indeed blev oprindeligt solgt til Hannell Dressage i Sverige, hvor hun blev videreudviklet et par år, inden hun for fem år siden blev solgt til USA.

Klassens resultat.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen