Dansk landsholdshest til USA

05-05-2015 11:00

Berider Torben Frandsen har solgt sin tophest Solos Concept til en amerikansk rytter – det var en velovervejet beslutning, som dog betyder, at Torben er ude af landsholdssammenhæng – lige nu

- Når man uddanner talentfulde heste fra de er 4 år, så kommer der et tidspunkt, hvor prisen på hestene bliver så høj, at de bliver for dyre at beholde. Så må man bare få lavet en ny tophest, indleder Torben Frandsen. Han har gennem årene takket nej til mange gode bud på WEG-hesten Solos Concept, men her i foråret nåede buddene en størrelse, hvor det ikke længere var fornuftigt at beholde hesten.

- Det er klart, at den kunne have holdt mig inde på en landsholdsplads, for havde jeg beholdt ham, havde jeg haft en god chance for at være en del af EM-holdet i Aachen i år. Jeg har ikke en ny hest klar til at overtage hans plads, men jeg har flere unge talenter godt på vej i uddannelsen. Og jeg må indrømme, at jeg også finder det spændende at uddanne hestene i sporten, bemærker Torben.

Han driver en salgs- og konkurrencestald sideløbende med en normal, velfungerende rideklub med en stor handicapafdeling i Tørring ved Randers. Torben holdt meget af Solos Concept, og derfor var det også vigtigt for ham, at han kom det helt rigtige sted hen. Og det er han kommet, vurderer han.

- Jeg har solgt ham til en californisk amatørrytter Laura Hite. Og jeg har det rigtigt godt med, at han er kommet i hænderne på Laura. Hun rider i et professionelt system, hvor hun får god hjælp af sin træner, og jeg vurderer, at hun får super meget glæde af Solos Concept. Hun har redet et par M-klasser med godt resultat, og målet er på sigt at ride nogle Grand Prix-klasser for amatørryttere. Hun er meget glad for hesten, og jeg ved han får det godt, og det er også vigtigt for mig, når man nu vælger at sælge sin bedste hest, slutter Torben Frandsen.

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald