Dansk Para-hest døde uventet

14-03-2022 18:57

Christine Krogh Frausing
Skribent

En Australsk Pararytter ejede og red den danske Møgelvangs Zidane, der desværre døde uventet under et mindre indgreb. Parret har været med til de Paralympiske lege, samt VM og har alle gange gjort sig bemærket

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den Australsk ejede Dansk Varmblods vallak, Møgelvangs Zidane e. Blue Hors Hertug (opdr. Hannah og Jan Torp), gik desværre pludseligt bort, under et mindre indgreb hvor en knækket tand skulle fjernes. Zidane blev importeret fra Danmark til Australien i midten af 2010'erne, og blev dengang redet i konkurrence af Malaysiske Petra Lee

Lee og Booth træner begge med danskfødte australske Lone Jørgensen. Da Booth to gange havde forsøgt at rejse til Europa for at finde hest, uden held, prøvede hun den danske Zidane, der allerede stod i Australien, og her var det kærlighed ved første blik. Hun købte så Zidane i 2015.

Booth fik sin internationale debut med den danske hest i Grad II ved CPEDI i Boneo i starten af 2016, og repræsenterede Australien ved de paralympiske lege i Rio De Janeiro samme år. Ved Pl lykkes det dem at blive placeret som nr. 5 og 13. I 2018 deltog de sammen ved World Equestrian Games i Caen, hvor det blev til en flot fjerde- og femteplads i grad III. I 2021 red de så Paralympiske lege i Tokyo, hvor de i holdtesten blev nr. 11, og i kür blev nr. 5. 

Copyright Ridehesten.com
Katrine Sandholt Møller og Møgelvangs Zidane. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht

Pludselig død

Tirsdag den 8. marts skulle Zidane have lavet en mindre operation, for at få fjernet en knækket tand. Desværre fik den 20-årige vallak et anfald, kunne ikke genoplives og døde med det samme.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg er stadig i chok, og fuldstændig knust over at have mistet min en-ud-af-en-million og bedste ven for tidligt, sagde en knust Booth.

Booth krediterer Zidane for at bringe formål og mening til hendes liv efter at være blevet paraplegiker i 2013.

– Zidane gav hele sit hjerte til alt, hvad han gjorde, og fortjente virkeligt en værdig pensionering, hvilket jeg er så ked af, at han ikke fik.

– Jeg troede, jeg ville have mange flere år til at elske og forkæle denne hest, end jeg fik. Jeg ville give ham den pension, han fortjente, og betale ham tilbage for alle de fantastiske år med elitekonkurrence og livserfaring han gav mig.

Kilde : Eurodressage

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen