Dansk sejr i Furusiyya FEI Nations Cup

17-07-2015 21:02

BUDAPEST - Det danske landshold sejrede i dag i Furusiyya FEI Nations Cup i Budapest

De danske landsholdsryttere Rikke Haastrup, Søren Pedersen, Andreas Schou og Thomas Sandgaard var særdeles godt springende fredag eftermiddag i Budapest, Ungarn. Her dystede hold fra 13 lande mod hinanden i sejrede i to afdelinger, og med en overbevisende indsats fra nogle af Danmarks bedste springryttere, betød det en flot sejr til det danske hold.

Danmark i top efter 1. afdeling
Danmark kom rigtig godt fra start. Søren Pedersen og Tailormade Chaloubet lagde ud med en flot runde med 0 fejl, hvilket Rikke Haastrup og Qualico du Bobois fulgte op på med en lige så flot fejlfri bane. Thomas Sandgaard og Amarone gennemførte banen med 8 fejl, og Andreas Schou og Allstar med kun 4 fejl. Kun de bedste tre resultater blev talt med, så Danmark kunne gå fra 1. afdeling med blot 4 fejl, og delte dermed den foreløbige førsteplads med Ungarn og Italien, som også begge sluttede med 4 fejl.

Sejr til det danske hold
I 2. afdeling blev det til 4 fejl til Søren Pedersen og Tailormade Chaloubet og 4 fejl til Thomas Sandgaard og Amarone, mens Rikke Haastrup og Qualico du Bobois gjorden kunsten efter fra 1. afdeling og endnu en gang red med 0 fejl. Dette blev de tre resultater, der kom til at tælle, og de 8 fejl fra 2. afdeling lagt sammen med kun 4 fejl fra 1. afdeling betød en samlet sum på 12 fejl og en fortjent sejr til det danske hold. Tjekket og Italien delte andenpladsen – begge hold sluttede med 16 fejl.

Fire stævner baner vej til finale
Fra maj til slutningen af september skal det danske springlandshold gennem fire pointgivende kvalifikationsstævner springe for kvalifikation til den endelige finale i Furusiyya FEI Nations Cup og mulig oprykning til 1. division i Europa. De fire pointgivende stævner i Nations Cuppen, som FEI har tildelt Danmark deltagelse i, er Odense, Sopot, Budapest og Arezzo. 

Koncept for Furusiyya FEI Nations Cup 2015
Verden er inddelt i seks ligaer, hvor den europæiske liga er inddelt i 1. og 2. division. Her starter Danmark i 2. division, hvor 16 lande konkurrerer. Hver nation i 2. division tildeles fire stævner, som er pointgivende for kvalifikation til den endelige finale i Furusiyya FEI Nations Cup samt oprykning til 1. division. Finalen afvikles i Barcelona.

Den bedste nation i 2. division rykker op i 1. division og er samtidig kvalificeret til finalen. Det næstbedste land i 2. division er også kvalificeret til finalen, hvor der er mulighed for oprykning til 1. division, hvis man placeres i top 8 ved finalen. Nationer kan deltage i andre kvalifikationer, men det er kun de fire tildelte stævner, der er pointgivende i turneringen.

CSIO Budapest

Furusiyya FEI Nations Cup 2015

Resultater

/DRF.

Se resultater fra stævnet HER

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen