Dansk sejr i Nations Cup – også i dressur

05-06-2017 16:07

Det danske dressurhold bestående af Agnete Kirk Thinggaard, Anna Kasprzak, Charlotte Heering og Daniel Bachmann Andersen fik i dag dannebrog højt til vejrs i Blue Hors Senior Nations Cup

Copyright Ridehesten.com
Det vindende danske seniordressurhold i Nations Cup ved Equitour Aalborg bestående Daniel Bachmann Andersen, Anna Kasprzak, Charlotte Heering, Agnete Kirk Thinggaard og holdleder Kimi Nielsen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Med samlet 439,406 sejrede det danske hold i Blue Hors Senior Nations Cup foran Finland med 414,494 efterfulgt af Holland med  413,897 og USA på fjerdepladsen med 410,220 point. Det skete efter cuppens sidste klasse, Grand Prix Special, hvor de to danskere Agnete Kirk Thinggaard og Charlotte Heering sluttede som nr. 1 og 2.

Klassens vinder Agnete Kirk Thinggaard red sin 14-årige OL-partner Jojo Az e. Ginus/Justboy. Det er en stærk ekvipage for det danske hold, da de er i stand til stort set hver eneste gang at levere en meget stabil og sikker præstation. I dag indløb der et par kostbare fejl i toerserien og i den ene galoppirouette, men alt i alt leverede Agnere og Jojo et overbevisende ridt.

– Jojo er bare bedst på førstedagen og så faktisk igen på tredje konkurrencedag, hvis vi rider tre dage. I dag var andendagen, og jeg kunne godt mærke, at han ikke helt havde det vanlige overskud. Det har selvfølgelig også lidt at gøre med, at formkurven for hans konkurrenceform ikke topper endnu, fortæller Agnete, der bebrejdede sig selv for de små kiks i programmet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Charlotte Heering har haft den nu 11-årige Bufranco e. Negro/Zevenster, siden den var 5 år gammel, og sammen har de taget rejsen fra unghesteklasserne til international Grand Prix. Da det begejstrede publikum lod klapsalveren skylle ind over Agnete Kirk Thinggaard og Jojo Az på vej ud af banen, blev det samtidig en lidt voldsom velkomst for Charlotte og Bufranco. Charlotte fik således hænderne fulde i travprogrammet, hvor Bufranco sprang i galop et par gange, men hun fik redet sig fra omkring 68% op til et slutresultat på 70,137%.

– Jeg er jo debutanten her, og det vi primært mangler er noget mere erfaring på de internationale baner, så det er rigtig dejligt at få muligheden for at ride her, fortæller Charlotte Heering, der med det sidste ridt for det danske hold var med til cementere en meget overbevisende sejr.

Se det samlede resultat HER.

Copyright Ridehesten.com
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen