Dansk tredjeplads ved UVM for 5-års

08-09-2022 16:07

Victoria Vallentin og Lyngbjergs St. Paris sluttede i dag på en tredjeplads i den indledende FEI-klasse for 5-års ved UVM i dressur i hollandske Ermelo

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danmark har to ekvipager videre til finalen for 5-års på lørdag efter dagens indledende FEI-program med hele 44 ekvipager. Victoria E. Vallentin og Lyngbjergs St. Paris besatte tredjepladsen og ligger således lunt til en topplacering i finalen og med en mulig medalje indenfor rækkevidde. Allan Grøn og Søbakkehus Maude er i kraft af en delt tolvteplads ligeledes videre til finalen.

Normalt går kun de 12 bedste med videre fra den indledende klasse, men på grund af to lige placerede som nr. 12, er der i dag gået 13 direkte til finalen på lørdag. Det ændrer ikke på, at top-3 i fredagens trøstefinale går videre. Det betyder, at finalen for 5-års ikke kun har 15 men 16 deltagere.

Det skal blive spændende at se, om de to resterende danske ekvipager kan avancere til en top-3 placering i morgen. Her følger dagens kommentarer:

Kl. 15.28

Som lidt af en overraskelse ændrede sidste ekvipage fuldstændigt på stillingen. Frederic Wandres har gjort det rør, og han gjorde det nu med hingsten Fashion Prinz OLD e. Fürst Romancier/ Sarkozy, der leverede et meget veleksekveret program, men som de færreste nok havde set som vinder. Med en skridtkarakter på 9,5 og 9,0 for både trav og kapacitet lagde parret overliggeren højt, og med 8,5 for både galop og ridelighed blev den samlede score til 8,9, hvilket var tilstrækkeligt til at erobre førstepladsen.

Copyright Ridehesten.com
Frederic Wandres og Fashion Prinz OLD. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fjerde og sidste danske ekvipage, Blue Hors Santiano e. Sezuan/ Blue Hors Romanov (opdr. Straight Horse v/Eva Götzsche & Mogens Pedersen) redet af hollandske Renate van Uytert, sluttede i dag på en 19. plads med 8,1 for trav og galop, 7,7 for skridt og ridelighed samt 8,0 for kapacitet. Her kunne man ønske sig bedre aktivitet og afskub bagfra samt bedre afspændthed og smidighed gennem kroppen.

Copyright Ridehesten.com
Blue Hors Santiano og Renate van Uytert. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Schweiziske Philine Brunner, der ejer flere dansk varmblodsheste, som hun var redet ved UVM og har uddannet videre i sporten, viste i dag sin 5-årige DV-hoppe Terpling's Ravena DWB e. Revolution/Weltjunge (opdr. Heima Poulsen). Som højdepunkt fik hoppen 8,0 for galop og ellers 7,6 for trav, 7,4 for skridt, 7,8 for ridelighed og 7,7 for kapacitet.

Copyright Ridehesten.com
Philine Brunner Terpling's Ravena DWB. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kl. 13.31

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den tyske rytter Leonie Richter, der rider for Helgstrand Germany, har nu to hingste med i toppen. Udover klassens allerførste hest, In My Mind e. Asgard's Ibiza/ Fidermark, har hun også leveret et meget flot og sikkert ridt på hingsten Vitalos e. Vitalis/ De Niro, der netop er gået foran danske Victoria E. Vallentin og Lyngbjergs St. Paris. Vitalos' fremragende trav blev belønnet med 9,4 og skridten med 8,2 – og ret uforstående for undertegnede gav dommerne intet mindre end 9,0 for galoppen, der mangler lidt afskub og op-ad-bakke tendens. Med 8,7 for ridelighed og 9,0 for kapacitet har Vitalos opnået en totalscore på 8,86 – blot 0,04 foran den danske ekvipage. 

Copyright Ridehesten.com
Leonie Richter og Vitalos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dagens tredje ekvipage på det danske hold var den kårede hingst Slangerupgaards Flottenheimer e. Franklin/ Scolari (opdr. Slangerupgaard A/S), der blev flot og sympatisk præsenteret af Helgstrands spanske rytter Eric Guardia Martinez. På trods af gode delkarakterer på 8,9 for trav og 9,0 for galop rækker præstationen ikke til direkte adgang til finalen. Hingstens skridt blev vurderet til 7,1, rideligheden til 7,2 og kapacitet til 8,2.

Copyright Ridehesten.com
Slangerupgaards Flottenheimer og Eric Garcia Martinez. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Kl. 10.05

Da 25-årige Victoria E. Vallentin indtog stadion med sølvmedaljehoppen Lyngbjergs St. Paris e. Blue Hors St. Schufro/ Blue Hors Rockefeller (opdr. Bente Børjesson), tiltog regnen, og varede ved igennem hele ridtet. Victoria gjorde det, som hun kan: red ind med et smil, flot overskud og red med en lethed, der forplantede sig til den meget velgående hoppe. Når Lyngbjergs St. Paris traver og galoperer, glemmer man alt om regnen, for det er skønt et syn, og dommerne var så begejstrede, at de belønnede hende elegante gangarter med 9,2 for trav og 9,3 for galop. Hoppens skridt, der er taktfast, kunne i dag have været lidt mere energisk og  jordvindende og blev belønnet med 7,8. På trods af det udfordrende vejr var Paris hele turen 100% med Victoria, og det udløste den foreløbige højeste ridelighedskarakter på 9,0 og 8,8 for kapacitet. Det betyder, at den danske ekvipage med en score på 8,82 ligger i spidsen af felt.

Kl. 09.30

I let formiddagsregn red Allan Grøn som den første dansker på banen på hoppen Søbakkehus Maude e. Hesselhøj Donkey Boy/ Wilkens (opdr. Agnete Holmsted). Hoppen gik energisk til opgaven, og det lykkedes Allan at vise et særdeles flot trav- og skridtprogram i en dejlig løs form, og det udløste så flotte karakterer som 9,0 for trav og 9,2 for skridt. Galoppen blev i dag mere spændt end sædvanligt, og det lykkedes ikke helt at få løsnet Maude, der blev belønnet med 7,8 for galop. Momentvis var hoppen ikke helt under hjælperne og fuldstændigt i rammen, og det blev til 7,6 for ridelighed og 8,5 for kapacitet. Ekvipagen sluttede på 8,42.

Resultat af 5-års klassen.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner