Dansk Varmblods involvering I Nordic International Sales

16-06-2022 15:11

Christine Krogh Frausing
Skribent

Dansk Varmblod kommer nu med en kommentar som følge af de seneste dages medieomtale af Andreas Helgstrand, der beskyldes for at have snydt i forbindelse med auktionen Nordic International Sales 2020

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andreas Helgstrand har i 2020 handlet imod auktionsbetingelserne ved Nordic International Sales, og nu kommer Dansk Varmblod med en kommentar til hændelsen. 

Efter at have læst Nordjyskes artikel vedrørende Nordic International Sales 2020 og efter at være blevet kontaktet af samme, samt flere medlemmer af Dansk Varmblod, ønsker vi at komme med følgende redegørelse, skriver Dansk Varmblod i en pressemeddelse:

– Vi kan bekræfte at omtalte føl ikke blev solgt via ovennævnte auktion. Det skyldes, at sælger, Nanna Jønsson, allerede forud for auktionen havde lavet en aftale om handel med Helgstrand Dressage. Føllet var altså i strid med auktionsreglerne handlet allerede inden auktionen. Det faktum blev Dansk Varmblod først bekendt med, efter auktionen var afholdt. Føllet var som bekendt på auktion, og blev hjemkøbt for kr. 54.000 euro af Helgstrand Dressage. 

Auktionskontoret har ikke opkrævet salær fra køber og sælger, da føllet ikke blev solgt men hjemkøbt på auktionen. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Varmblod tager stærkt afstand fra, at samarbejdspartner Helgstrand Dressage og sælger Nanna Jønsson imod auktionsbetingelserne handlede føllet inden auktionen.

Dansk Varmblod har siden 2020 ikke været en del af Nordic International Sales auktionen. 

Dansk Varmblod har ikke kendskab til, at det omtalte føl skulle være solgt til 3.-person. Vi er alene vidende om, at føllet ikke blev solgt via auktionen, og at Helgstrand Dressage har afregnet direkte med Nanna Jønsson.

Casper Cassøe-Krüth                             Jan Pedersen
Direktør                                                        Formand

// Dansk Varmblod 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen