Danske Lazio i topsport med Maher

30-09-2022 11:49

Annika Knudsen Lorentsen

Den danskavlede holstener-vallak Lazio, som er avlet af Mie Nielsen og Theo de Vos, rides nu af OL-guldvinder Ben Maher, og sammen er de placeret på 5-stjernet niveau

Copyright Ridehesten.com
Michael Aabo med Lazio på Bækgaarden i 2019. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nu 14-årige vallak, Lazio e. Lancer 40/ Chello er opdrættet af Mie Nielsen og Theo de Vos i Danmark, og han er lavet på hoppen Tessa, som ligeledes er kåret i Dansk Varmblod og i 2018 og 2019 er blevet mor til to afkom registreret i Dansk Varmblod. 

I perioden fra 2015 til 2019 red danske Michael Aabo internationale konkurrencer med Lazio, og ekvipagen har redet op til 145 cm-klasser sammen. I 2021 red den nu 18-årige tyske rytter Lasse Nölting internationale konkurrencer med den danskavlede hest, og de deltog blandt andet ved sidste års Youth Nations Cup-finale. 

Copyright Ridehesten.com
Michael Aabo med Lazio ved World Cup Herning 2017. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht
Nyheden fortsætter efter annoncen

Herefter overtog tyske Holger Hetzel tøjlerne, og han har debuteret Lazio i både international 150 og 155 cm indtil her i efteråret, hvor Ben Maher nu har overtaget tøjlerne. Ben Maher fra Storbritannien har blandt andet vundet OL-guld sidste år i Tokyo, og sammen med Lazio har han allerede redet sig til en 10. plads i en 155 cm høj klasse ved det 5-stjernede Global Champions Tour-stævne i New York i sidste uge. Lazio er fortsat ejet af Holger Hetzel Horses, men rides nu af Ben Maher. 

Se video af Maher og Lazio fra New York nedenfor. 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen