Danske youngriders i toppen

06-08-2022 12:07

Maria L. Mortensen

Danmark stiller med utrolig stærke ekvipager her til VM-stævnet. Det viste sig også at gælde i youngridernes første dressurklasse

Copyright Ridehesten.com
Maria Mejlgaard Jensen og Antago du Feuillard. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Allerede kl. 8.00 gik første klasse i gang på BB Horse Arena. Første ekvipage i ilden var Maria Mejlgaard Jensen med 13-årige Antago du Feuillard (e. Ampere/Jazz, opdr. J.A. Boven), Maria lagde hårdt ud med et flot og udtryksfuldt program, der blev belønnet med 68,922 %. Hun fik lov til at beholde føringen igennem næsten hele klassen.

Men så red Kristian Würtz Green på banen. Med 10-årige Bovbjergs Zhivago (Romanov/ Blue Hors Don Schufro, opdr. Hanne Damgaard og Leif Bovbjerg Jensen) indkasserede han 70,539 % og tog sejren i klassen, foran Maria.   – Jeg er rigtig tilfreds og glad… Det vi har brugt sommeren på at træne, lykkedes, fortalte Kristian efter klassen, og afslørede desuden at rytterne havde snakket om at selvom det var tidligt, så var der også vildt god publikumsopbakning på deres bane. Og at det havde gjort atmosfæren på banen særligt god.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kristian er glad for at få lov til at ride ved dette stævne i Herning – Det er noget af det ypperste. Og han glæder sig særligt til mandagens kür, da den afholdes på det store stadion – Bare det at ride ind der, bliver en kæmpe oplevelse! Fortæller Kristian, der allerede d. 15 august starter arbejde på Blue Hors, en mulighed han er meget taknemmelig for. Og selvom hans søster og mor også er dygtige ryttere, og kommer til at holde hestene derhjemme i gang, får Zhivago lov til at flytte med – Vi har et særligt bånd, slutter Kristian.

Copyright Ridehesten.com
Carmen Grønvold Johannessen med Hoejgaardens Santos. Foto: Ridehesten.com/Maria L. Mortensen

Tredjepladsen tog norske Carmen Grønvold Johannessen med Hoejgaardens Santos (San Amour I / Friendship opdr. Højgården Heste) sig af med 68,186%. De to øvrige placeringer gik til svenske Siri Ehrnrooth og Cecilia Bergåkra.

Se resultatet af hele klassen her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen