Danskerne 3, 4 og 5 i CDIO Grand Prix Kür

30-06-2013 15:33

CHIO Aachen | Alle fire danskere kvalificerede sig til en plads i Grand Prix Kür, men kun tre fra hver nation kan ride. Dermed var Danmark i dag repræsenteret af Anna Kasprzak, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Andreas Helgstrand, der hver især gjorde dansk dressur ære

Med Danmarks præstation ved CHIO Aachen er der lagt op til et meget spændende EM 2013 i Herning. De tre danske ryttere, der i dag red CDIO Grand Prix Kür, ydede deres absolut bedste og formåede alle tre at blande sig i top fem! Ikke desto mindre gav både Annas og Andreas' superridt indtryk af, at de vil kunne score endnu højere den dag, deres kür lykkedes helt fejlfrit.

Som første danske rytter på banen lagde Andreas Helgstrand og Akeem Foldager e. Akinos / Loran (opdr. Louise Høegh) sig sikkert i spidsen af kladsen med et super flot ridt, hvor alle Akeems styrker kom flot til udtryk med et særligt højdepunkt i piaffe. På trods af en uregelmæssighed i etterchangechangementerne opnåede ekvipagen intet mindre end 79,175%, der rakte til en femteplads ved klassens afslutning.

Anna Kasprzak red som klassens fjerde sidste rytter og lagde sig med Donnperignon e. Donnerhall / Mozart II direkte ind på en andenplads efter Isabell Werth. Annas og Donnperignons ridt til fantastiske 80,175% rakte slutteligt til en fjerdeplads. Anna arbejder på at forbedre Donnperignons piaffe, og med en yderligere en forbedring heraf kan man hun komme til at spille en vigtig rolle på det danske landshold. I Aachen red hun som altid med stort overblik og sikkerhed.

Nathalie zu Sayn-Wittgenstein formår altid at ride hvert et skridt og hver eneste overgang maksimalt, og endnu engang havde hun nu 16-årige Digby e. Donnerhall / Sandro (opdr. HKH Prinsesse Benedikte) helt på sin side. Ekvipagens ridt i Aachen blev belønnet med intet mindre end 80,900%. På pressemødet efter klassen blev Nathalie fra stævnearrangørernes side spurgt om, hvordan hun har det med at blive bedømt lavest af den danske dommer, og det havde hun et svar på (video). Nathalie fortalte, at havde noget forudsagt, at hun blive ville 3'er i Aachen, så ville hun ikke have troet det.

De to første pladser i CDIO Grand Prix Kür gik til de tyske ryttere, Helen Langehanenberg og Isabell Werth. Se klassens resultat HER

Videoer

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner