De irske ryttere tager medaljerne

22-09-2013 15:08

Britt Carlsen

Irlands Bertram Allen vandt sølv i klassen for 5-års heste, og nu har han sikret sig nok en medalje af det ædleste karat ved UMV på Zangersheide i klassen for 6-års heste - mens de irske ryttere er førende, så var det tre hollandsopdrættede heste som tog medaljerne i klassen

Det blev en særdeles seværdig klasse, da de bedste 6-årige heste mødtes i et brag af en finale ved UVM på Zangersheide. Der tegnede sig et billede af, at flere af hestene går en strålende fremtid i møde på de internaionale springbaner. I klassen var det også flere af de nuværende topryttere, som havde deres unge stjerner til start, og det bar klassen naturligvis også præg af. Herligt at se toprytterne tage del i dette mesterskab og bruge det som et skridt på vejen mod andre internationale opgaver for deres unge heste.

12 ryttere mødtes i omspringningen, og det blev allerede omspringningens tredje rytter som satte et højt mål for de andre at følge - irske 18-årige Bertram Allen og Barmike e. Baldwi B/Animo registeret i det hollandske rideheste- og ponyavlsforbund NRPS satsede "hele butikken" og susede fejlfrit i mål i tiden 37,71 sekund til stor jubel for de mange irske tilskuere. De fik endnu mere at juble af, for det skulle vise sig, at sølvvinderen fra 5-års klassen Bertram Allen kunne føje nok en medalje til samlingen, i 6-års klassen en af guld, for ingen af konkurrentern kunne matche deres ridt. Knap to sekunder efter fulgte Marcel Willems fra holland på den KWPN registrerede Calimera e. Van Gogh, og hans landsmand Kristian Houwen kom ind på bronzepladsen med Cidane ligeledes registreret i KWPN en søn af Heartbreaker/Ramiro Z.

Overrasket vinder
- Jeg må bekende, at jeg var lidt overrasket over min hest Barnike, for hver gang vi går et niveu op tror vi at nu er det slut, men den bliver bare ved med at levere. Jeg har aldrig redet så stort og så stærkt på den tidligere, fortæller 18-årige Bertram Allen, der er tidligere ponyguldvinder og juniorsølvvinder ved EM. Han bor med sin familie på Jessica Kürtens tidligere ridecenter i Tyskland og træner hos Marcus Ehning.
Hans kolleger Willems og Houwen bekræftede, at de heller ikke havde redet så stærkt tidligere på deres heste, der begge var i finalen ved UVM som 5-års. - Han vandt på sine små vendinger, vurderede Kristian Houwen sin yngre kollega.Bertram var på Zangersheide sidste år for at se UVM-stævnet og besluttede, at han ville forsøge at få en hest med i år - det må man sige lykkedes med en sølv- og en guldmedalje som resultat.

Se resultatet af klassen her

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen