De kongelige kladrubere på græs

08-06-2024 13:37

Traditionen tro blev de Kongehusets hvide kladruberheste sat på græs på de nordsjællandske marker ved Karlebo. Se den smukke video af de prægtige hvide heste, der nyder sommerferien

Copyright Ridehesten.com
De kongelige kladrubere blev i går lukket på sommergræs på Nordsjælland, hvor de skal nyde en god, lang sommerferie. Foto: Ridehesten.com/Marie Helene Rohleder
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvert år lukkes Kongehusets kladruberheste på græs på store græsfyldte marker ved Karlebo i Nordsjælland, hvor de smukke heste nyder deres sommerferie.

I går blev dagen hvor den hvide flok blev lukket på græs, hvor blandt andet Hendes Majestæt Dronningen var med ude for at se det prægtige syn. 

De kongelige heste ankom nyvaskede og hvide, men der gik ikke længe, før hestene tog hul på sommerferien med en rulletur i mudderet. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kongehuset har 12 hvide heste af racen kladruber, som til daglig bor i De Kongelige StaldeChristiansborg Slot, hvor de anvendes ved officielle begivenheder om statsbesøg, nytårskure, ambassadørmodtagelser, sommertogter og mærkedage. De smukke heste ses af og til også i Københavns gader, enten under rytter eller for vogn. 

Hestenes sommerferie plejer at vare frem til begyndelsen af august, hvorefter kladruberne atter vender hjem til De Kongelige Stalde på Christiansborg Slot. 

Se videoen af de sommerglade heste her: 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner