Debut til Laudrup-Dufour og Freestyle (video)

03-11-2023 21:20

I denne weekend afholder Heslegård Sportsrideklub landsstævne i dressur og her til aften havde en helt speciel ekvipage deres debut sammen - nemlig Cathrine Laudrup-Dufour og Mount St John Freestyle

Det er lidt over to uger siden, at nyheden om Cathrine Laudrup-Dufours nyerhvervelse i form af Mount St John Freestyle e. Fidermark/ Donnerhall ramte overskrifterne hos samtlige medier. Den nyhed kan man læse HER.

Den 14-årige hannoveranerhoppe, der tidligere har været redet af Charlotte Dujardin, har dog været i stalden hos Cathrine i noget længere tid, og de har derfor haft rig mulighed for at lære hinanden at kende. Her til aften lærte de hinanden endnu bedre at kende, da de for første gang red op ad midterlinjen til et stævne.

Copyright Ridehesten.com
Der var næsten ikke en ledig plads i ridehuset. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Cathrine havde med oprindeligt meldt til på Vividus og bare det, at hun havde tænkt sig at ride ved stævnet, var medvirkende til, at rigtig mange tilskuere havde taget turen til Heslegaard Sportsrideklub for at se Grand Prix. Kort inden klassen startede, blev Vividus' navn skiftet ud med Freestyle, og det var til stor glæde for mange af de fremmødte. Der var næsten ikke et ledigt sted i hele hallen, da Cathrine red på banen på den brune hoppe. 

Flere heste havde reageret på det store fremmøde af publikum, men Freestyle spidsede bare ørene endnu mere, og det var tydeligt, at hun var glad for at være tilbage på stævnebanen. 

Se ridtet herunder.

Som ved de fleste debuter var det ikke en fejlfri tur, men det var en tur, som gav en fornemmelse af, hvilken fremtid ekvipagen går i møde. Med 76,76% vandt de klassen foran Anna Zibrandtsen på Lumiére, som havde en rigtig flot tur med flere highlights til 71,33%.

Hold kæft en hest, mand! Jeg føler mig så heldig over at komme i sadlen på sådan en hest, og hun var bare på og glad. Hun var så motiveret, kunne jeg mærke, fortalte Cathrine efterfølgende

Copyright Ridehesten.com
Kronprinsesse Mary lagde også turen forbi Heslegaard for at opleve den nye ekvipage. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Resultatet af klassen.

Stævnets start - og resultater.

Hør herinde Cathrine fortælle mere mere om dagens tur og hvilken hest Freestyle er.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen